21.06.2017 Το Λιβάδι του Εφήμερου ΙΙΙ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε και φέτος (Τετάρτη 21/6 – Κυριακή 25/6/17), όπως κάθε 2 χρόνια, στο χωριό Λιβάδι (Ν.Θεσσαλονίκης), σε συνεργασία με την Εικαστική Ομάδα TeeToTuM, ένα τετραήμερο residence/workshop καλλιτεχνών, στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιούργησαν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συνέλλεξαν από τη γύρω περιοχή. Η από κοντά παρακολούθηση του τρόπου που δημιουργούν οι καλλιτέχνες, καθώς και του προγράμματος με εργαστήρια, προβολές, διαλέξεις κλπ που θα υπάρχει καθημερινά  στο Λιβάδι ήταν ελεύθερα στο κοινό. 

Συμμετείχαν: Zhanhong Liao, Λάρα Βρεττού, Ελένη Καράδαγλη, Αλέκα Τσιρώνη, Αφροδίτη Δάφνου, Αριάδνη Πεδιωτάκη, Mikhail Pogarsky, Θοδωρής Λάλος, Θανάσης Ράπτης, Βασίλης Καρκατσέλης, Άννα Λιόκα, Βασίλης Αλεξάνδρου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Καίτη Παπαναούμ, Τζένη Ντόκου, Φανή Λάλου, Γιώργος Καμπούρης, Μαρία Γκόλια, Σταύρος Παναγιωτάκης.

Την Τετάρτη 21/6, 5μμ, στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου (του Δήμου Θέρμης) ο Ρώσος εικαστικός και συλλέκτης καλλιτεχνικών βιβλίων Mickail Pogarsky έκανε προβολή-παρουσίαση για τα είδη του artistic book. 
Στην συνέχεια παρουσίασε τρόπους παρασκευής χειροποίητου χαρτιού με προσθήκη υλικών από την φύση, και κατασκευάστηκε ένα ομαδικό καλλιτεχνικό βιβλίο με διάφορες τεχνικές (κολλάζ, επιζωγράφιση, χειρόγραφο κλπ)

Την Πέμπτη 22/6, 8μμ, στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίου (του Δήμου Θέρμης) ο Γεώργιος Τσάρας, Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε μέρος του έργου του που αφορά στη γλυπτική στο αστικό τοπίο και τη φύση. 

Την Παρασκευή 23/6, 8μμ, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες παρουσίασαν το έργο τους που σχετίζεται με την τέχνη στο αστικό τοπίο και τη φύση. Η προβολή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Σάββατο 24/6, 5μμ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών, η Αφροδίτη Δάφνου και η Αριάδνη Πεδιωτάκη, φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και η εικαστικός και performer Zhanhong Liao παρουσίασαν καλλιτεχνικό εργαστήρι/ θεατρικό παιχνίδι/performance στη φύση, με την συμμετοχή των παιδιών του χωριού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών.

Το Σάββατο 8μμ έγινε η αναβίωση του εθίμου του Αη Γιάννη του Κλήδονα, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών στην πλατεία του χωριού. Ακολούθησε πρόγραμμα με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.

Την Κυριακή 25/5, 12 το μεσημέρι, οι καλλιτέχνες  ξενάγησαν τους επισκέπτες στα έργα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης. 
Η ξενάγηση συνοδεύτηκε από δύο performance που παρουσίασαν η Αφροδίτη Δάφνου και η Αριάδνη Πεδιωτάκη, φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.

https://www.facebook.com/groups/130139190874538/