12/8 -14/8, Swell, 3ο Influence Festival, Ερέτρια

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Swell στο πλαίσιο του 3ου Influence Festival στην Ερέτρια.

Swell (το υπόγειο κύμα) είναι το γενικό θέμα της διοργάνωσης και οι φωτογράφοι του ΦΚΘ δούλεψαν με αυτόν τον όρο.

Swell ονομάζεται ο κυματισμός εκείνος που δεν οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα στο χρόνο που παρατηρείται, αλλά σε φαινόμενα προηγούμενου χρόνου, όπως άνεμος που έπνεε σε προηγούμενο χρόνο από αυτόν του κύματος.

Αυτό απασχόλησε τους φωτογράφους: Από τι κινδυνεύει η ζωή μας, από τι η φωτογραφία;

Υπόγεια ζωή στις πόλεις μας (αντι-ζωη;) είναι το έργο του Δημ. Προκοπίου.

Υπόγειες παρεμβάσεις στην καθαρή φωτογραφία από ψηφιακά φίλτρα και άλλους αυτοματισμούς ¨ωραιοποίησης ΅ της φωτογραφίας είναι το έργο της Μένης Σεϊρίδου.

Υπόγειες τάσεις της προσπάθειας της φωτογραφίας να συναντήσει το κοινό της σήμερα είναι το έργο του Βασίλη Καρκατσέλη.

 

Τα έργα θα παρουσιαστούν στα αυτόνομα δωμάτια της παλιάς ξενοδοχειακής μονάδας, κάτι που απαιτεί περιπλάνηση ανάμεσα στα δέντρα και τους χώρους των λοιπών πολύτεχνων εκδηλώσεων. Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: Βασίλης Καρκατσέλης, Δημήτρης Προκοπίου και η Μένη Σεϊρίδου.

 

Λίγα λόγια το Influence Festival στο «Νησί των Ονείρων»

Το «Νησί των Ονείρων» ανοίγει τις πύλες του τον Αύγουστο

Να ανοίξει τις πόρτες του ξανά μετά από εννιά χρόνια ετοιμάζεται το “Νησί των Ονείρων” στην Ερέτρια, που τη δεκαετία του ’70 και ’80 γέμιζε με χιλιάδες τουρίστες.

Το πανέμορφο μέρος με τους 46 ξενώνες και τις καταγάλανες παραλίες πρόκειται να φιλοξενήσει για 3 μέρες καλλιτέχνες, οι οποίοι, στο πλαίσιο του Influence Festival, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα 52 δωμάτια των μικρών σπιτιών που είναι διάσπαρτα στο νησί.

To Influence Festival είναι ένα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών που περιλαμβάνει Video Art, Φωτογραφία, Comics, Animation, Graphic Design, Μουσική, Painting, Sculpture, Installation Art, Street Art και Dance Performances.

Στόχος του είναι να καλύψει όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης, να αναδείξει ανθρώπους που επικοινωνούν και εκφράζονται μέσα από τις δημιουργίες, να γίνουμε θεσμός σε αστικά κέντρα της περιφέρειας, δίνοντας την ευκαιρία για μια συνάντηση καλλιτεχνών σε urban site specific environments εκτός μεγάλων πόλεων και να γίνει το φεστιβάλ διέξοδος από την καθημερινότητα, για τη διάδραση τέχνης και ανθρώπων, για την αφύπνιση της πνευματικότητας και της ευαισθησίας των ανθρώπων που είναι υπαρκτή αλλά ξεχασμένη

Κάτω από τον μανδύα του θέματος, ο κάθε δημιουργός έχει την δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις αισθητικές του προτάσεις όχι ως μονάδα αλλά ως μέρος ενός ζωντανού δικτύου σκέψης και έκφρασης που αλληλεπιδρά, “επηρεάζει”, εμπνέει και δημιουργεί ένα ρεύμα διαλόγου και διακίνησης ιδεών.

Σε ένα σημείο που αποτελεί πολύτιμο, τουριστικό και πολιτισμικό στοιχείο για το Δήμο Ερέτριας, η διοργανώτρια ομάδα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επιδιώκει να ξεσηκώσει ένα υπόγειο κύμα τέχνης που θα μετατρέψει το «Νησί των Ονείρων» σε πραγματικό όνειρο.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Influence Festival ανοίγει και πάλι πανιά. Στην κυριολεξία, όμως. Φέτος, ο Δήμος Ερέτριας μέσω του Νομικού του Προσώπου ο ‘’Δαφνηφόρος Απόλλων’’ και η δημιουργική ομάδα του Influence, συνεργάζονται για να μεταφέρουν το πιο δυναμικό art festival στην Εύβοια και να μετατρέψουν το «Νησί των Ονείρων» και την πόλη της Ερέτριας σε μια πανδαισία τέχνης, δημιουργίας και καλλιτεχνίας.

 

12-13 και 14 Αυγούστουτο 3ο Influence Festival υπόσχεται στην περιοχή ένα αξέχαστο καλοκαίρι όλο θάλασσα, φεγγαρόφωτο, αρμύρα και κυρίως τέχνη.