05.10.2019 - Παπαμάρκου Street Fest

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο δρόμο (της μίας ημέρας)

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στη γιορτή του πεζόδρομου της Παραμάκρου, με τίτλο «Papamarkou Street Fest».

Πρόκειται για μία πολύτεχνη ημερήσια γιορτή που στόχο της έχει, μεταξύ άλλων, να φέρει κοντά το κοινό της Θεσσαλονίκης με τους καλλιτέχνες που έχουν ως έδρα τους τον γραφικό  πεζόδρομο. 

Η έκθεση, όπως και όλο το «Papamarkou Street Fest» θα περιμένει τους επισκέπτες της το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από τις 17.00 έως τις 23.30.

Τα έργα μας σε αυτή τη διοργάνωση εκτίθενται παραδοσιακά στο δρόμο ή τις βιτρίνες των καταστημάτων, και όχι μέσα σε κάποια γκαλερί ή αίθουσα τέχνης, με σκοπό να συνομιλήσουν με το ευρύτερο κοινό, ένα κοινό  που ποτέ, ίσως, δεν θα πήγαινε σε μία γκαλερί για να παρακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε πως «επικοινωνούμε» το έργο μας, όχι μόνο με άτομα του χώρου και «εκτιθέμεθα» σε κάθε είδους κριτική (από γνώστες του φωτογραφικού μέσου και μη), που είναι πάντοτε καλοδεχούμενη!

Ο θεματικός τίτλος της φετινής μας συμμετοχής είναι : Πρόσωπα!

Πρόσωπα οικεία, αγαπημένα ή και απλών περαστικών.  Πορτρέτα ανθρώπων  καθημερινών ή άλλων που εντέχνως ποζάρουν σύμφωνα με τις οδηγίες του φωτογράφου ή όχι, και ακόμη  φιγούρες και είδωλα που αλληλεπιδρούν με τον χώρο γύρω τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Χρυσούλα Αθανασίου, Έλενα Γανδά , Αντώνης Δημάδης, Δημήτρης Κανονίδης, Ελένη Καράδαγλη, Αργύρης Λιαπόπουλος, Κατερίνα Μπάτζιου, Γιάννης Πομάκης, Δημήτρης Προκοπίου, Μαρία Σαμολαδά, Νίκος Σαχπακίδης, Λένα Σιώπη, Αλέκα Τσιρώνη, Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, Θάνος Χαρίσης. 

Επιμέλεια:  Έλενα Γανδά, Μένη Σεϊρίδου, Βασίλης Καρκατσέλης
Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες: Καρκατσέλης Βασίλης τηλ 6942 860 890
Όπως πάντα:  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Όσα θα συμβούν στο Papamarkou Street Fest

Ραντεβού για το απόλυτο open air απόγευμα του φθινοπώρου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον πιο «κρυφό» και ποικιλόμορφο πεζόδρομό της.

To Papamarkou Street Fest επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου και στα στενά πέριξ αυτής, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 από τις 18.00 έως τις 23.30 με μουσική, street food, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον πιο «κρυφό» και ποικιλόμορφο πεζόδρομο του κέντρου Θεσσαλονίκης και φίλοι από τα πέριξ αυτού, καταστηματάρχες, πολιτιστικά ιδρύματα, δημιουργοί, τεχνίτες και καλλιτέχνες ενώνονται και μοιράζονται την σύγχρονη χαρά της δημιουργίας και της εμπειρίας της γειτονιάς τους σε ένα πολλά υποσχόμενο open air βράδυ.

Από τις 18.00 μέχρι τις 23.30 παραγωγοί του Radio Nowhere δίνουν το soundtrack του δρόμου. Το Café Bazaar επιμελείται γευστικά το Papamarkou Street Fest με street food γεύσεις για την γιορτή και οι χώροι του δρόμου ανοίγουν τις πόρτες τους νύχτα, περιμένοντας να τους γνωρίσετε.

Με ελεύθερη είσοδο, αφεθείτε στην αύρα του πεζοδρόμου, θαυμάστε τις εκθέσεις στις βιτρίνες των μοναδικής αρχιτεκτονικής κτιρίων της οδού, παρακολουθήστε την ανοιχτή θεατρική παράσταση και συμμετέχετε σε ένα δυνατό υπαίθριο workshop φωτογραφίας. Χαθείτε στις καλλιτεχνικές και γραφιστικές εκθέσεις των designers που έχουν έδρα την περιοχή και γνωρίστε τους ανθρώπους που καθημερινά στήνουν το μοναδικό σύμπαν της Παπαμάρκου. 

Οδός Παπαμάρκου, o πιο κρυφός πεζόδρομος στο κέντρο Θεσσαλονίκης

Ένα εθιστικό κράμα παράδοσης, κουλτούρας και σύγχρονης αστικής δημιουργίας. Το «κρυφό» για πολλούς πλακόστρωτο, κέντρο – απόκεντρο στην σκιά της πλατείας Άθωνος και της Αριστοτέλους, συγκεντρώνει αβίαστα τα τελευταία χρόνια δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, που επιλέγουν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους στα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια ανάμεσα σε παραδοσιακές επιχειρήσεις –τρίτης πλέον γενιάς – του δρόμου. Η Παπαμάρκου αποκτά νέο αέρα, με αρχιτέκτονες, φωτογράφους και designers να δραστηριοποιούνται πλάι στα παραδοσιακά καταστήματα καλαθοποιίας και δημιουργούς κοσμημάτων, vegan chefs και δημοσιογράφους δίπλα στο αυθεντικό μανάβικο της γειτονιάς και το διαχρονικό παπουτσάδικο, δημιουργώντας το πιο ιντριγκαδόρικο σκηνικό αντιθέσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
#papamarkoustreet #Thessaloniki

Η Φωτογραφία κατεβαίνει στο δρόμο και συνομιλεί με τους περαστικούς.

Η Παπαμάρκου είναι ένας κρυμμένος δρόμος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  που έχει διατηρήσει την γραφικότητα της παλιάς γειτονιάς με χαμηλά παλιά κτίρια που περικλείονται από πολυκατοικίες και από παλαιά στέγαζε μικροεπαγγελματίες που πουλούσαν και επισκεύαζαν καρέκλες και μικροέπιπλα. Τα τελευταία χρόνια, μπορεί τα καρεκλάδικα να λιγόστευαν και κάποια να έκλεισαν εντελώς αλλά η γειτονιά διατήρησε τη ζωντάνια της όταν κάποια από τα παλιά μαγαζιά πέρασαν σε επαγγελματίες νεότερης γενιάς από το χώρο της διαφήμισης, της γραφιστικής , των κεραμικών, του κοσμήματος κλπ. που έδωσαν νέα πνοή και δυναμική στον ιστορικό δρόμο.

Η Papamarkou street fest διοργανώνεται από τον σύλλογο των επαγγελματιών της περιοχής στην πεζοδρομημένη πια Παπαμάρκου και μετράει ήδη 5 χρόνια ζωής. Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) που φιλοξενείται και αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα εδώ και 10 χρόνια στο πατάρι του Bazaar cafe bistro συμμετέχει και στηρίζει τη διοργάνωση. Προσωπικά συμμετέχω πιο ενεργά τα τελευταία τρία χρόνια με αποκορύφωμα τη φετινή διοργάνωση όπου είχα τη τιμή και τη χαρά να συν-επιμεληθώ μαζί με την Μένη Σεϊρίδου και υπό την καθοδήγηση και απόλυτη στήριξη του Βασίλη Καρκατσέλη τις εκθέσεις Φωτογραφίας που αποτελούν πια σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων της διοργάνωσης. Φέτος, οι εκθέσεις μας αναπτύχθηκαν σε τέσσερα επίπεδα:

-Έκθεση των φωτογράφων  Θανάση Αθανασιάδη, Μένης Σεϊρίδου και Κώστα Στυλιάδη στην  "Υδρία"  –  Ίδρυμα Τάσου Φάλκου και Τιτίκας Αρβανιτάκη με τίτλο "Πρόσωπα εντός"

 - Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη με θέμα «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» στην ΑΘΩΝΟΣ aRT sPACE.

 -Μια υπαίθρια έκθεση μελών του ΦΚΘ με τίτλο "Πρόσωπα" σε όλο το μήκος της Παπαμάρκου στα κεπέγκια των μαγαζιών.

-Υπαίθριο εργαστήριο φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη αφιερωμένο στο έργο «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων για τα 500 χρόνια από το θάνατο του αρχετυπικού αναγεννησιακού ουμανιστή

Οι φετινή γιορτή της Παπαμάρκου κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένη και εξαιρετικά μαζική και η παρουσία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δυναμική. Οι πάμπολλοι επισκέπτες περιπλανήθηκαν και στάθηκαν στις εκθέσεις, τα βλέμματα των περαστικών διασταυρώθηκαν και "συνομίλησαν" με τα πρόσωπα των φωτογραφιών. Το Project  "Μόνα Λίζα "προσέλκυσε το ενδιαφέρον γυναικών, ανδρών και παιδιών σε μια αυθόρμητη, άμεση και γοητευτική διαδικασία επί τόπου φωτογράφησης με φόντο το εμβληματικό έργο τέχνης.

Εν τέλει, ήταν μια γιορτή της Φωτογραφίας , της Μουσικής, των θεατρικών δρώμενων, μια συνεύρεση επισκεπτών και καλλιτεχνών, ένα  αντάμωμα των κατοίκων της πόλης μέσα από την Τέχνη.

Έλενα Γανδά

Λίγα λόγια/σκέψεις  μετά

  Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετείχε και φέτος στη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στο αγαπημένο σοκάκι της Παπαμάρκου.    Για εμένα ήταν η τρίτη φορά που βρισκόμουν εκεί.  Την πρώτη ως εκθέτρια, ενώ τις δύο επόμενες ως επιμελήτρια των δράσεων αλλά και εκθέτρια συγχρόνως.  Από την μικρή μου αυτή εμπειρία λοιπόν κρίνω πως, η φετινή  συμμετοχή ήταν  πιο δυναμική από κάθε άλλη φορά, αφού αποτελούνταν από τέσσερις παράλληλες δράσεις!

   Κατά αρχήν η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα» και συμμετοχή μιας πλειάδας φωτογράφων, τόσο αρχάριων, όσο και πλέον έμπειρων και αναγνωρισμένων, την οποία και επιμεληθήκαμε με την Έλενα Γανδά,  αποτέλεσε ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα εικόνων και ξεχωριστών οπτικών.    Ένας  «διάλογος»   αναπτύχθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων,   με  τη ξεχωριστή ματιά του κάθε καλλιτέχνη, που έμοιαζε  να δημιουργεί  ένα πάζλ από ψηφίδες  τόσο διαφορετικές μα συγχρόνως και τόσο ταιριαστές.  

  Έπειτα ήταν  η έκθεση μέσα στην Υδρία, τα «Πρόσωπα εντός», όπου συμμετείχα μαζί με τους Θανάση Αθανασιάδη και Κώστα Στυλιάδη.  Μία έκθεση (με έργα στον τοίχο της γκαλερί) που λειτούργησε συμπληρωματικά με την υπαίθρια, έχοντας σαν άξονα μία πιο εσωτερική ματιά των καλλιτεχνών.

    Η ατομική έκθεση του Βασίλη Καρκατσέλη, «Τα απρόσεκτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης»   στον ισόγειο χώρο της  Άθωνος Art Space ήρθε να συμπληρώσει  και να ολοκληρώσει  με τον καλύτερο τρόπο αυτή την  άκρως ενδιαφέρουσα «τριλογία».

   Τέλος, το υπαίθριο εργαστήρι του ιδίου «Φωτογραφίζοντας τη Τζιοκόντα» έδωσε μια πνοή ζωντάνιας στο όλο εγχείρημα,  καθώς πλήθος κόσμου πήρε τη θέση του φωτογράφου ή του μοντέλου και διασκέδασε με τη ψυχή του, δημιουργώντας παράλληλα ενδιαφέρουσες εικόνες.

Θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις , τώρα που πλέον έχουν σβήσει τα φώτα της γιορτής, θα ξεκινήσω με τη χαρά που  αισθάνομαι ως δημιουργός να συμμετέχω σε μια τόσο όμορφη γιορτή της τέχνης.  Να συνομιλώ με άλλους φωτογράφους και καλλιτέχνες, αλλά και με ανθρώπους καθημερινούς, που ίσως τυχαία να βρέθηκαν εκεί, ανθρώπους όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά ως ηλικιωμένους.

    Ακόμη, κοιτώντας  την έκθεση πλέον από μακριά, νιώθω  τη βεβαιότητα ότι αυτού του τύπου οι εκδηλώσεις τέχνης (η τέχνη της φωτογραφίας στο δρόμο – πλαισιωμένη από άλλες παράλληλα αναπτυγμένες τέχνες), δράσεις που απευθύνονται σε ένα τόσο ευρύ όσο και ανομοιογενές κοινό,  είναι απαραίτητο να συνεχιστούν και να πληθαίνουν. Όχι μόνο γιατί  η σημερινή κοινωνία της κρίσης έχει ανάγκη από στιγμές που της δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγει  από τη καθημερινότητα που την πνίγει, να χαρεί αλλά και να προβληματιστεί με εικόνες  τέχνης που ίσως να ξενίζουν στα μάτια της,  αλλά και επειδή οι καλλιτέχνες  νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους,  μέσα από το έργο τους,  να τα συζητήσουν με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, και μάλιστα άμεσα και ζωντανά και όχι μέσω μιας γυάλινης οθόνης.

   Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που με έκανε να πιστέψω ακόμη περισσότερο σε αυτόν το θεσμό και στην ιδέα της «τέχνης στο δρόμο».  Καθώς λοιπόν βρισκόμασταν σε αναβρασμό, προσπαθώντας να στήσουμε τα έργα στα κεπέγκια των κλειστών μαγαζιών, ήρθε ένα μικρό κοριτσάκι και μου ζήτησε να πάρει μέρος και αυτό στην έκθεση με μία ζωγραφιά που μόλις είχε ετοιμάσει.  Και είναι εκείνο το πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του, όταν φυσικά δέχτηκα με χαρά, που με κάνει να νοσταλγώ ακόμη την όμορφη βραδιά και να ανυπομονώ για την επόμενη.

Μένη Σεϊρίδου
Μία εκ των επιμελητών της έκθεσης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  του Papamarkou Street Fest

Υπαίθριο Εργαστήριο: Φωτογραφιζόμαστε με ή για την «Τζιοκόντα» | Παπαμάρκου 25, από τις 17.30 – 19.30.
Υπαίθριο εργαστήριο φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη αφιερωμένο στο έργο «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων για τα 500 χρόνια από το θάνατο του αρχετυπικού αναγεννησιακού ουμανιστή, πανεπιστήμονα και καλλιτέχνη. Σας περιμένουμε, με ή χωρίς φωτογραφικές μηχανές, να φωτογραφηθείτε ή να φωτογραφίσετε.

Δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αφήγηση παραμυθιού και light party με σαγκρία και punch χωρίς αλκοόλ: 20 Χρόνια Σχεδία στην Πόλη | Παπαμάρκου 8, από τις 18.00 – 23.30
Εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευών για μικρούς και μεγάλους στην Σχεδιά στην Πόλη στις 18.00. Στις 19.00 μικρή παράσταση με αφήγηση παραμυθιού και έπειτα μικρό open party για τους φίλους της Σχεδίας. Η Σχεδία, συμπληρώνει 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το γιορτάζει στην έδρα της στο πλαίσιο του Papamarkou Street Fest. 

Θεατρική Παράσταση: «Όσα φέρνει ο Αριστοφάνης» | Παπαμάρκου 39-41, στις 19.30 – 20.00
Το ARTonomous style & design σαν προσκαλεί να γνωρίσετε την παράσταση της ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Α. Βουτσινά στην οποία παίζουν έφηβοι σπουδαστές, περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία του ποιητή, αποσπάσματα από το από έργα του, χορικά, μουσική και χορό. Τα κείμενα της παράστασης βασίζονται στα κόμικς του Τάσου Αποστολίδη και Γιώργου Ακοκαλίδης.

Ταυτότητα Παράστασης: 
Κείμενα: Βασισμένα στα κομικ των Τάσου Αποστολίδη και Γιώργου Ακοκαλίδη.   
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλιτσογλου, Μαρι Χεκιμιάν 
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σωτηρία Σακαλάκη, Χριστίνα Σεραφειμίδου
Χορογραφίες: Σωτηρία Σακαλάκη
Μουσική Διδασκαλία: Χρίστος Ντόβας
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Παραγωγή: Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέα Βουτσινά
Στην παράσταση ακούγονται μουσικά κομμάτια από τους Μάνο Χατζιδάκη, Γιώργο Ζαμπέτα, Αγγελική Κωστάκη, Γιώργο Χριστιανάκη, Χρίστο Ντόβα, Μάρκο Βαμβακάρη, Διονύση Σαββόπουλο.

Έκθεση σε μορφή χρονογραμμής / timeline στην ιστορία της οδού Παπαμάρκου: Papamarkou Stories | Παπαμάρκου με Μητρ. Γενναδίου, από τις 18.00 – 23.30 
Το Studio Hervik συμμετέχει για 3η συνεχομένη χρονιά στη διοργάνωση Papamarkou Street με μια σειρά εικονογραφήσεων οι οποίες αποτελούν ένα ιδιότυπο timeline στην ιστορική διαδρομή της οδού Παπαμάρκου και της ευρύτερης εμπορικής συνοικίας και αγοράς, την οποία σηματοδοτεί (Καπάν ή Καπάνι, μεταπολεμικά Πλατεία Άθωνος). Οι άνθρωποι πίσω από τη χάραξη του δρόμου, ο εμπορικός και βιοτεχνικός χαρακτήρας της περιοχής, οι ανώνυμοι μάστορες και τεχνίτες, οι μνήμες και οι αφηγήσεις του δρόμου, καθώς και οι τωρινοί του χρήστες, αποτελούν σημεία μιας πολυσυλλεκτικής διαδρομής που θέλουμε να αναδείξουμε. 

Έκθεση: Figurine | Spazio 12 Αυγερινού 12, από τις 18.00 – 23.30 
Έκθεση φιγούρων – χαρακτήρων από τον designer Παναγιώτη Σηφάκη στον xώρο του το Spazio 12. Tο Spazio 12 βρίσκεται επί της Αυγερινού, μικρού στενού παράλληλα με τον πεζόδρομο της Παπαμάρκου. 

Έκθεση φωτογραφίας: «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» | Παπαμάρκου 5, από τις 18.00 – 23.30 
Η ΑΘΩΝΟΣ aRT sPACE, (Παπαμάρκου 25), ανοίγει τα αρχεία του Βασίλη Καρκατσέλη και εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου το απόγευμα (18.00 έως 23.00),  την έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας του, με τίτλο «Τα απρόσεχτα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης». Διάρκεια έκθεσης έως 26 Οκτωβρίου 2019.

Ομαδική Έκθεση «υπαίθριας» Φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα» | στις βιτρίνες της Παπαμάρκου, από τις 18.00 – 23.30 
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στη γιορτή του πεζόδρομου της Παραμάκρου, με μία έκθεση με φωτογραφίες στο δρόμο και στις βιτρίνες των καταστημάτων, από τις 17.00 έως τις 23.30. Ο θεματικός τίτλος της φετινής μας έκθεσης είναι: Πρόσωπα!
Πρόσωπα οικεία, αγαπημένα ή και απλών περαστικών.  Πορτρέτα ανθρώπων καθημερινών ή άλλων που εντέχνως ποζάρουν σύμφωνα με τις οδηγίες του φωτογράφου ή όχι, και ακόμη  φιγούρες και είδωλα που αλληλεπιδρούν με τον χώρο γύρω τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν:  
Αργύρης Λιαπόπουλος, Λένα Σιώπη, Κατερίνα Μπάτζιου, Δημήτρης Κανονίδης, Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος  Τσιλιγκιρίδης, Έλενα Γανδά , Νίκος Σαχπακίδης, Δημήτρης Προκοπίου, Γιάννης Πομάκης, Θάνος Χαρίσης, Μαρία Σαμολαδά.

Επιμέλεια:  Έλενα Γανδά, Μένη Σεϊρίδου 

Έκθεση Φωτογραφίας: «Πρόσωπα εντός» | Παπαμάρκου 28, από τις 18.00 – 23.30
Η Υδρία –  Ίδρυμα Τάσου Φάλκου και Τιτίκας Αρβανιτάκη σας καλεί να περιηγηθείτε σε μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα το πρόσωπο. Εγκαίνια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο ευρύτερο πλαίσιο της «Papamarkou Street Fest». Διάρκεια έως 12 Οκτωβρίου 2019.

Στην έκθεση συμμετέχουν: 
Σάκης Αθανασιάδης, Μένη Σεϊρίδου, Κωνσταντίνος Στυλιάδης.

Παραγωγή: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 

Γευσιγνωσία: Γευσιγνωσία οίνων όλων των Ελληνικών ετικετών | Παπαμάρκου 6, από τις 18.00 – 23.30
Το Μαντάτον παράλληλα με τις υπηρεσίες του στον τομέα των συμβουλευτικών προβλέψεων έρχεται σε συνεργασία με το Estate Manolesakis σε μια παρουσίαση – γευσιγνωσία οίνων όλων των Ελληνικών ετικετών.

Street Food: Στο Cafe Bazaar αποκλειστικά για το Papamarkou Street Fest | Παπαμάρκου 34-36, από τις 20.00 – 23.30 
Το cafe Bazaar, ένα από τα πρώτα bistro της Θεσσαλονίκης, γνωστό σε όλη την πόλη για την φιλοσοφία, την αύρα και όσα ζεις εντός του, ετοιμάζει αποκλειστικά για την ημέρα του Papamarkou Street Fest, μοναδικές street food προτάσεις. Από τις 20.00 μέχρι και το τέλος του Fest, με μπύρες βαρέλι αφιλτράριστη Corfu και Red Ale Corfou, λευκή σαγκρία, hot dog του Sary από την Δράμα με ξινολάχανο και σπιτικές σάλτσες, pulled pork burger και κρύα σάντουιτς. 

Στο Papamarkou Street Fest συμμετέχουν και μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά: 

Outline Adventures: Αν είσαι λάτρης του mountain bike τότε σίγουρα θα βρεις το ναό σου στην Παπαμάρκου. Εκεί βρίσκεται το Outline Adventures που αφορά στον τουρισμό της ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα. Διοργανώνει μεταξύ άλλων εξορμήσεις προσανατολισμένες στην γνωριμία με την πραγματική ταυτότητα της ελληνικής περιφέρειας, αλλά κυρίως στην ελκυστική και περιπετειώδη εμπειρία του ποδηλάτου βουνού σε συνδυασμό πολλές φορές και με τις παραδοσιακές πτυχές του τρόπου ζωής. | Outline Adventures, Παπαμάρκου 46

ARTonomous style & design: «Special day, special price». ARTonomous style & design, έκπτωση -20% στις νέες συλλογές ρούχων και στη συλλογή από τσάντες «Vasiliki Bellou» καθώς και 10% στις υπόλοιπες τσάντες. | ARTonomous style & design, Παπαμάρκου 45

rOOTS: Ήρθε πριν από πέντε χρόνια στον πιο ιδιοσυγκρασιακό πλακόστρωτο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης και έγινε το πρώτο vegan place της πόλης. Με χαρακτήρα και αέρα μητροπολιτικό προσφέρει έκτοτε ασταμάτητα στιγμές urban απολαύσεων. | rOOTS, Παπαμάρκου και Μπαλάνου 4-6

T&T Architects: Aπό το 2013 ένα υπέροχο γραφείο-studio στην Παπαμάρκου. Πεδίο των T&T architects ο σχεδιασμός καταστημάτων, επαγγελματικών χώρων και χώρων αναψυχής, χωρίς να αποκλείεται ό,τι άλλο μπορεί να τους κινήσει το κοινό ενδιαφέρον. | T&T Architects, Παπαμάρκου 42

Ζαχαροπλαστείο Σαραϊ – άρωμα Πόλης: Το γνωστό ζαχαροπλαστείο της πλατείας Άθωνος, με παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά. Πλ. Άθωνος Δημίτσας 7 Θεσσαλονίκη

Woo me nails: Εξειδικευμένη φροντίδα των άκρων σου, και όχι μόνο, με τις τελευταίες υπηρεσίες καλλωπισμού. | Woo me nails, Παπαμάρκου 47

Cook book store: Τα πάντα γύρο από τον βασικό εξοπλισμό κουζίνας – μαχαίρια, στις καλύτερες τιμές. | Cook book store, Παπαμάρκου 16

Elena jewelry concepts: Tο brand της σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλενας Βεζυρόγλου. Όλα τα κομμάτια της είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα από την ίδια στο χέρι, με επιμονή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα. | Mητρ. Γενναδίου 3

Info:
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2019
Οδός Παπαμάρκου, περιοχή πλατείας Άθωνος, Θεσσαλονίκη
18.00 – 23.30
Είσοδος Ελεύθερη