17/5 - 17/6 Ομαδική έκθεση στην FREE GALLERY με τίτλο 'ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ 2'.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ 2”

FREE GALLERY (Δεκελέων 1Α & Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σας προσκαλούμε σε μία έκθεση φρέσκιας φωτογραφίας, πάνω σε ένα θέμα, που μοιάζει να απασχολεί διαχρονικά τους φωτογράφους, την Αντανάκλαση, επί παντός.

Πρόκειται για μία νέα παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που μετά από 9 χρόνια, γυρίζει στην ίδια θεματική των αντανακλάσεων και παρουσιάζει τη συνεχεία εκείνης της έκθεσης, με νέους δημιουργούς, τις «Αντανακλάσεις 2». 

Η Αντανάκλαση αποτελεί πρόκληση για το φωτογράφο. Η αναπαραγωγή/ παραμόρφωση της πραγματικότητας (όσο μπορεί να είναι πραγματική η πραγματικότητα του καθένα μας) μέσω μιας οποιασδήποτε καθρεπτίζουσας επιφάνειας και η κατοπινή προβολή αυτής της αντιστροφής, με την μορφή της τυπωμένης εικόνας, δημιουργεί ένα αυτόνομο αποτέλεσμα, μία νέα πραγματικότητα, που οπωσδήποτε κινείται πέραν της απλής αναπαράστασης. Το θέμα είναι πρόσφορο σε πολλών ειδών προσεγγίσεις και φιλοσοφικές αναλύσεις.

Η διάχυτη εικαστικότητα των αντανακλάσεων προσελκύει το φωτογράφο με το δέλεαρ της αναπαραγωγής μιας νέας εικόνας που μόνον αυτός ανακάλυψε και μας προσφέρει. 
Το φως, σε αυτήν την ιστορία, έχει την δική του ηχώ. Το φως εργάζεται πέραν του χρόνου, της ιστορικότητας ή της ανάμνησης. Το ίδιο και η κατάτμηση ή η παραμόρφωση του φυσικού χώρου, του νορμάλ συμβάντος, της γραμμικής ανάλυσης των γύρω μας καταστάσεων.
Το καθρέφτισμα αφαιρεί, περικόπτει το γύρω του περιττό και επιτρέπει να δούμε συμπληρωματικά ή εντός πλαισίου το ουσιώδες. Αυτό το υπογραμμισμένο ουσιώδες είναι που ανασύρει πνευματικά (έστω και σαν συγκίνηση του τώρα) διαδικασίες ακόμη και σε αυτούς που προσπέρασαν την ρευστή και φευγαλέα, σχεδόν ανύπαρκτη, αντανάκλαση. 
Όσες εκθέσεις και να γίνουν, το θέμα δεν καλύπτεται πότε. Ακόμη και οι ίδιες τυπωμένες στον τοίχο φωτογραφίες, σαν μία νέα πραγματικότητα, αποτελούν μία πρόκληση για συνέχιση της δημιουργίας, καθώς η κάθε μία τους παράγει, εν δυνάμει, δεκάδες νέες αντανακλάσεις. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Βότσης Μανώλης, Γεωργοπούλου Πάττυ, Γιαλυράκης Μανώλης,

Γκιζάρης Γιώργος, Λουιζ Μίλτον, Μπαξόπουλος Θανάσης,

Μπέλλου Κάλλη, Πποκοπίου Δημήτρης, Τσαβίδης Μιχάλης και η Χιωτάκη Νατάσσα.

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Καρκατσέλης - ΔημήτρηςΠροκοπίου
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες: 
Β. Καρκατσέλης 6942860890, Δ.Προκοπίου 6946033249

FREE GALLERY 
(Δεκελέων 1Α & Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, Αθήνα 
ΤΗΛ. 2103462027


Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 8.30 μμ
Διάρκεια έως 17 Ιουνίου 2013, 10πμ έως 10μμ