4/8 - 1/9 Η ανοικτή περιοδεύουσα ομαδική έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων με τίτλο: ΔΡΟΜΟΙ, Δρόμοι της ζωής, δρόμοι που φεύγουν,στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας.

Το Ξενοδοχείο Messina Mare, στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, συναντά
έναν δυναμικό φορέα της σύγχρονης Ελληνικής φωτογραφικής σκηνής, το
Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Αύγουστου 2012 και ώρα 18:30, στο Lobby του Ξενοδοχείου Messina Mare, μία άκρως πρωτότυπη ομαδική έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων.

Η έκθεση έχει τίτλο: «Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής –Δρόμοι που φεύγουν» και είναι μία ανοικτή έκθεση, μία έκθεση η οποία ταξιδεύει από τόπο σε τόπο, μία έκθεση που σε κάθε της σταθμό εμπλουτίζεται με νέο υλικό από φωτογράφους της περιοχής, (μέχρι στιγμής συμμετέχουν 56 δημιουργοί, από τους καλλίτερους) υλικό το οποίο την εμπλουτίζει, την κάνει πιο μεγάλη, πιο σύνθετη.

Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία οι φωτογράφοι διαπραγματεύονται το θέμα ΔΡΟΜΟΣ με πολλές και διαφορετικές εννοιακές, πραγματιστικές και φωτογραφικές ματιές, με διαφορετικούς τρόπους ανάλυσης και προσέγγισης, με διαφορετική τοποθέτηση και φιλοσοφία ο καθένας απέναντι στο κοινό θέμα. Με συμπληρωματική άποψη ο ένας του άλλου, καταδεικνύουν το πόσο ευρύ μπορεί να είναι το κάθε θέμα στην τέχνη. Ανάμεσα στα φωτογραφικά έργα βρίσκονται και τα λογοτεχνικά, τα έργα των συγγραφέων, τυπωμένα το ίδιο μεγάλα σα φωτογραφίες, να συμπληρώνουν το πάζλ και να δίνουν μία ξεχωριστή φόρμα στην έκθεση. 
Η έκθεση ΔΡΟΜΟΙ – Δρόμοι της ζωής, Δρόμοι που φεύγουν είναι μία εγκατάσταση, όπου λογοτεχνία, ποίηση και δημιουργική καλλιτεχνική φωτογραφία, συστρατεύονται, διεκδικώντας να βάλουν το θεατή τους, μέσω της ανάγνωση και θέασης λέξεων και εικόνων, σε ένα περιβάλλον περισυλλογής για την έννοια δρόμος.

Διάρκεια έκθεσης: 4 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η έκθεση, είναι μία παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρο Θεσσαλονίκης, και κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει παρουσιασθεί στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Γενί Τζαμί , στις Πηγές Καλλιθέας στη Ρόδο και στην Αίθουσα Εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: 
Μάνος Αναστασιάδης, Γιάννης Γιαννάς, Μίλτον Λουίζ, Μιχάλης Βομβύλας, Αλέξανδρος Λουιζίδης, Άγις Παπαθανασίου, Αθηνά Παπαδάκη, Αργύρης Λιαπόπουλος, Βαγγέλης Αυδίκος, Βασίλης Καρκατσέλης, Γεωργία Κουρκουνάκη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Χολογκούνης, Γιώργος Καμπάνης, Γιώργος Α.Παναγιώτου, Δημήτρης Γκιώνης, Δημήτρης Κουματζιάς, Δημήτρης Προκοπίου, Ευθύμης Μουρατίδης, Θανάσης Μπαξόπουλος, Θανάσης Ράπτης, Θανάσης Χειμωνάς, Καίτη Παπαναούμ, Κάρολος Τσίζεκ, Κυριάκος Χαραμπίδης, Κώστας Ακρίβος, Κώστας Λούστας, Κώστας Κωσταβάρας, Κωστής Τζερμιάς, Κώστας Κίτσος, Λάμπρος Φάτσης, Μάγδα Τσιρογιάννη, Μάνος Κοντολέων, Μαρία Λαγδού, Μαρίνα Βαρουτά, Μαρίνη Σκλήρη, Μάριος Εμμανουηλίδης, Μενέλαος Μελετζής, Μίλτος Φραγκόπουλος, Μιχαήλ Μήτρας, Νάκης Σκορδίλης, Νέλλη Ανδρικοπούλου, Νένη Ευθυμιάδη, Νίκη Αναστασέα, Νίκος Λεβέντης, Νίκος Χουρδάκης, Νίκος Παιζάνης, Ντίνος Σιώτης, Πάτρα Βασιλείου, Πέτρος Κοτζαμπάσης, Σάκης Σερέφας, Χάρης Πλουμίδης, Χριστινα Παπαφράγκου, Αναστασία Βασιλειάδου, Αχιλλέας Τρανουλίδης και ο Μιχάλης Τοανόγλου.