Εκπαιδευτικό διήμερο με τον Άγγλο φωτογράφο Paul Wenham-Clarke στο Cafe BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη.

Έγινε με μεγάλη επιτυχία το workshop με τον γνωστό Άγγλο φωτογράφο Paul Wenham-Clarke,στο καφέ BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, που διοργάνωσε για τα μέλη και τους φίλους του το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει workshop, διάλεξη και portfolio reviews, όλα στα Αγγλικά χωρίς μετάφραση και είναι ανοικτά στο κοινό και δωρεάν. Στο workshop και στα portfolio reviews οι θέσεις ήταν περιορισμένες και κρατήθηκε σειρά προτεραιότητας, με εξαίρεση τα μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Workshop για το φωτισμό λήψης πορτρέτου : Πορτρέτα σε φυσικούς χώρους (Κυριακή 12/2/2012 11.00′πμ -4.00′μμ)
Κάνοντας χρήση του φυσικού φωτισμού και απλών φορητών φλας, ο φωτογράφος έδειξε πώς μπορούμε να εκμεταλευτούμε στο έπακρο έναν εκτός στούντιο χώρο φωτογράφησης και να δημιουργήσουμε ατμοσφαιρικές εικόνες με ξεχωριστό φωτισμό.

Portfolio Reviews (Δευτέρα 13/2/2012 5.00′ – 8.00′μμ)
Ο Paul Wenham-Clarke κάνει προσωπικά portfolio reviews σε φωτογράφους, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές για το πώς θα προχωρήσουν παρά πέρα τη δουλειά τους.

Διάλεξη με θέμα: “Δώστε κατεύθυνση στην καριέρα σας, κάνοντας χρήση των προσωπικών σας project”. (Δευτέρα 13/2/2012 8.30′μμ)
Ο φωτογράφος μας περιγράφει πώς, μέσα από τα προσωπικά του project, έχει δώσει άλλη κατεύθυνση στην καριέρα του και μ’ αυτό τον τρόπο κατάφερε μεγαλύτερη προσωπική ολοκλήρωση στη δουλειά του. Επίσεις μας λέει πώς ένα  project παίρνει μορφή από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την έκθεση, συμπεριλαμβανόμενης και της εξεύρεσης χορηγών.

Βιογραφικό
Ο Paul Wenham-Clarke ασχολείται 20 χρόνια με την εμπορική και τη διαφημιστική φωτογραφία και τα τελευταία έξι χρόνια έχει γίνει ευρύτερα γνωστόςhttp://www.blogger.com/img/blank.gif για την εργασία του πάνω στο πορτρέτο. Η έκθεσή του “When Lives Collide”, έθεσε σε συζήτηση το θέμα της οδικής ασφάλειας και συζητήθηκε πολύ στα μέσα ενημέρωσης. Η έκθεση περιόδευσε στην Αγγλία και ήρθε και στην Ελλάδα το 2010. Η πιο πρόσφατη δουλειά του “Hard Times”, πού έγινε για μια Αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση για του άστεγους, κέρδισε το Χρυσό Βραβείο της Ένωσης Φωτογράφων για το 2010. Την έκθεση, που έγινε στο κέντρο του Λονδίνου, την είδαν 100.000 επισκέπτες. http://www.wenhamclarke.com/

Η παρακολούθηση της διάλεξης είναι ελεύθερη χωρίς κράτηση.