23/12 Προβολή της ταινίας του CHRISTIAN FREI για τον φωτογράφο James Nachtwey και συζήτηση για τη φωτογραφία (ρεπορτάζ) πολέμου και την ανάγκη να είσαι εκεί με επιμονή. Στο Cafe Bazaar.

Έγινε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η συνάντηση των μελών και των φίλων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ….
… όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.
Έγινε προβολή από το YouTube ταινίας για τον φωτογράφο James Nachtwey με φωνητική μετάφραση στα Ελληνικά. Η επιμέλεια της προβολής ήταν του Σταύρου Δαγτζίδη.

H ταινία του CHRISTIAN FREI για τον JAMES NACHTWEY(γ.1948) (war photgrapher), παραγωγής 2002 και διάρκειας 100λ., είναι γυρισμένη απο το 1994-2001, σε διάφορα σημεία του κόσμου όπως Ινδονησία, Ν. Αφρική, Τζακάρτα, Ν. Υορκη, Ραμάλα.
Μιλά ο James Nachtwey για το τί τον έκανε να ξεκινήσει την φωτογραφία, τι τον εξιτάρει, μιλά για τα αισθήματα που τον κατακλύζουν όταν τραβά φωτογραφίες, μιλούν άλλοι γι’ αυτόν.
Βλέπουμε πως γινόταν τα αναλογικά τυπώματα, πόσο πολύ τα πρόσεχαν οι μεγάλοι φωτογράφοι, όχι μακριά, μόλις το 2000. Βλέπουμε επίσης πώς γινόταν η επιλογή των φωτογραφιών, το στήσιμο της έκθεσης, η επιμέλεια και η προώθησή της.
Ακολούθησε συζήτηση για την ηθική πλευρά αυτού του είδους της φωτογραφίας και την πιθανότητα να καλύπτεται μονόπλευρα και σύμφωνα με συγκεκριμένα συμφέροντα η πραγματικότητα.