23/4-31/5 Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Κάθοδος" στο club "Mad Polystage" της Αθήνας.

"Κάθοδος" 

Το ΦΚΘ συνεχίζει τη συνεργασία του με το ATIELIER KONTRAST της Χαϊλδεμβέργης με μία μικτή αυτή την φορά έκθεση. Μία έκθεση που χαρακτηρίστηκε φωτογραφική παρέμβαση σε ένα χώρο ζωντανό, ένα χώρο συνωστισμού και διασκέδασης, και στα δύο επίπεδα του πολυχώρου MAD στο Γκάζι. Η φωτογραφία πηγαίνει εκεί που συχνάζει το εν δυνάμει κοινό της και με μια μεγάλη δυναμική και αδύνατον να την προσπεράσεις ασχολίαστη έκθεση, παρεμβαίνει στο οπτικό, και μέσω αυτού στο συναισθηματικό πεδίο των παρευρισκόμενων, ελπίζοντας και σε κάτι επί πλέον.

Η «ΚΑΘΟΔΟΣ» είναι μία έκθεση απόδειξη των δυνατοτήτων των φωτογράφων, όταν αυτοί καταφέρνουν να συνεργαστούν, απέναντι στον «κοινό εχθρό» την κινούμενη εικόνα της τηλεόρασης και την αδιαφορία για το συλλογικό.

Μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και την Αθήνα συναντούν τους Γερμανούς συναδέλφους τους αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, σε μια συνεύρεση σημαντικών διαφορετικών απόψεων για το τι μπορεί να είναι η σύγχρονη φωτογραφία σήμερα. 16 φωτογράφοι, που κινούνται στον αντίποδα της επίσημης κρατικής τέχνης, καταθέτουν την ανοικτή τους πρόταση / ερωτηματικό για τα όσα τους προβληματίζουν.

Συμμετέχουν με τα έργα τους οι φωτογράφοι:
Γιώργος Αναστασιάδης
Βασίλης Καρκατσέλης
Ruedy Glatz
Wolfram Glatz
Ευτυχία Καζούκα
Μανόλης Εμανουηλίδης
Χρήστος Κακλάνης
Τζένη Λυκουρέζου
Στέλιος Λάλας
Τάσος Ντεγιάννης
Δημήτρης Πανταζής
Γιώργος Παπαχαραλάμπους
Χριστίνα Παπαφράγκου
Δημήτρης Προκοπίου
Νατάσσα Χιωτάκη