24/4/2023 'Τεχνητή Νοημοσύνη και δημιουργικότητα - Η περίπτωση του "midjourneytogreece”

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, 8μμ, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τον Τάσο Παναγιώτου για να μας παρουσιάσει δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά μέσω ZOOM τη σχέση του με την Τεχνητή Νοημοσύνη και δημιουργικότητα - Η περίπτωση του “midjourneytogreece”, δίνοντάς μας την αφορμή να συζητήσουμε μαζί του τις απορίες και προβληματισμούς μας που εγείρει αυτό το νέο είδος παραγωγής εικόνων. Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό.

Η συνάντηση θα γίνει δια ζώσης στο χώρο παρουσιάσεων 'ΚΗΠΟΣ', Γλάδστωνος και Παλαμά 2, (πάνω από την πλατεία Βαρδαρίου), με παράλληλη σύνδεση μέσω ΖΟΟΜ.

Η τεχνητή νοημοσύνη, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων των τελευταίων ετών, αποτελεί ένα κεντρικό θέμα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων. Ένα από τα βασικά αίτια αυτού, αποτελεί η εμφάνιση και διάθεση στο ευρύ κοινό των text-to-image τεχνολογιών, με προγράμματα μεταξύ άλλων όπως το DALL-E, το Stable Diffusion και το Midjourney. Η ικανότητα αυτών των προγραμάτων να παράγουν εικόνες υψηλής ακριβείας και αισθητικής, απλά εισάγοντας μια περιγραφή σε μορφή κειμένου, αποτέλεσε μια πραγματικότητα που δημιούργησε όλων των ειδών των αντιδράσεων, από τις πιο ενθουσιώδεις μέχρι τις πιο πεσιμιστικές.

Ο Τάσος Παπαναγιώτου, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποίησε την εφαρμογή του Midjourney για να παράξει ένα είδος συνεκτικού portfolio που το παρουσιάζει στον λογαριασμό του στο instagram @midjourneytogreece. Την συγκεκριμένη του εργασία συνεχίζει να την εμπλουτίζει με εικόνες μέχρι και σήμερα.

Ο Τάσος Παπαναγιώτου είναι creative copywriter στον χώρο της διαφήμισης τα τελευταία 8 χρόνια, με σπουδές και προηγούμενη προϋπηρεσία στη γραφιστική και τις εικαστικές τέχνες. Μεγάλη του αγάπη αποτελεί η μουσική, και η ιστορία της ποπ κουλτούρας και των μαζικών θεαμάτων. Είναι επίσης πιστοποιημένος ραδιοφωνικός παραγωγός, και διοργανωτής του ετήσιου θεματικού πάρτι "Superstrange" από το 2014. Ως μουσικός συντάκτης, έχει δημοσιεύσει κείμενα για την ιστορία της μουσικής στο λογοτεχνικό περιοδικό “Οδός Πανός” και στις ιστοσελίδες “Από τις Τέσσερις στις Πέντε” και “Μηχανή του Χρόνου”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ YOUTUBE

https://youtube.com/live/hnCmzRpygGE

 

Photography Center of Thessaloniki is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημιουργικότητα - Η περίπτωση του @midjourneytogreece του Τάσου Παπαναγιώτου
Time: Apr 24, 2023 08:00 PM Athens

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82550295484?pwd=NUw5QlRsQzUyWnE2dEE3Q0ptblZiZ…

Meeting ID: 825 5029 5484
Passcode: 602070