«Αντίσταση εντός Θέματος» - 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) πιστό στις δημοκρατικές  και αντιρατσιστικές του θέσεις,  συμμετέχει, για μία ακόμη φορά, με μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται  στο Πάρκο ΧΑΝΘ.  

Μετά την επιτυχημένη περσινή μας συνεργασία με συμμετοχή φωτογραφιών μελών του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) στο ημερολόγιο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για το 2022 και ανταποκρινόμενοι  στην  πρόσκληση για την παρουσία της φωτογραφίας στο Φεστιβάλ τους, απευθυνθήκαμε  στα μέλη και τους φίλους του ΦΚΘ ζητώντας φωτογραφικό υλικό με θέματα που αφορούν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και τις ποικίλες μορφές έκφρασης του Ρατσισμού και της αντιμετώπισής του.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ένας σημαντικός αριθμός φωτογραφιών θα εκτεθεί στο χώρο του Φεστιβάλ με θέματα όπως το Προσφυγικό και η υποδοχή των μεταναστών, το Αντιφασιστικό, το Αντιπολεμικό, το Έμφυλο.

Στην έκθεση που έχει τίτλο «Αντίσταση εντός Θέματος», συμμετέχουν 33 φωτογράφοι  μέλη και φίλοι του ΦΚΘ με αλφαβητική σειρά:

Αγγελοπούλου Σοφιάννα, Αυγέρης Γιάννης, Βασιλειάδης Γιώργος,  Γανδά Έλενα, Γρέδη Λουλουδιά, Γκιζάρης Γιώργος,  Γρηγορά Μαριρένα , Δαλλή Πηνελόπη, Ιωάννου Βίκυ-Μαρία,  Ιωάννου Ελένη, Καμπιανάκης Νίκος, Καρκατσέλης Βασίλης, Κούκου Αργυρώ, Μαργαρίτης Φίλιππος , Μουρατίδης Ευθύμης, Μπασιάς Νίκος, Μπάτζιου Κατερίνα, Μπενέκος Ιωάννης , Μιχαήλίδου Πόλυ, Πάλλης Δημήτρης, Πεντζίκης Γιώργος, Πομάκης Γιάννης, Προβατίδου Μαρίνα, Ράπτης Θανάσης,  Σεϊρίδου Μένη, Σκάρος Βαγγέλης, Τσιλιγκιρλιδης Γιώργος, Τσιγκράκης  Δημήτρης, Τσιτσικλή Δώρα, Τσολάκ Ορχάν, Φτάρας Παναγιώτης, Χατζηστεφάνου Άννα-Μαρία, Χολογγούνης Γιάννης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Έλενα Γανδά και ο Βασίλης Καρκατσέλης.

INFO

 Η έκθεση θα λειτουργεί μόνο το τριήμερο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο πάρκο ΞΑΡΧΑΚΟΣ, (ΧΑΝΘ) της Θεσσαλονίκης (Ευρύτερη περιοχή Λευκού Πύργου).

Από την Πέμπτη 30 Ιούνη και τις Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιούλη 2022.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε για τις σημερινές ανάγκες περιεχομένου της τέχνης και της φωτογραφίας (κοινωνικού ή πολιτικού κτλ).

Για περισσότερα, το υπόλοιπο πρόγραμμα και τον χάρτη των δράσεων, στη διεύθυνση:

* https://antiratsistiki.gr/ektheseis/

 

Όλες, όλα, όλοι θα έχουν μια πατρίδα, όσο υπάρχει Σαλονίκη