16.10.2017 - Παρουσίαση της ζωής και του έργου της Rineke Dijkstra

Τη Δευτέρα 16/10, στις 8.30μμ, θα γίνει για τα παλιά αλλά και τα νέα μέλη (προχωρημένοι) του ΦΚΘ η επόμενη συνάντηση, ... πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.

Θα συνεχίσουμε την συζήτηση για τα πρότζεκτ που θα μας απασχολήσουν φέτος στο ΦΚΘ. Στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση για τη ζωή και το έργο της Rineke Dijkstra και θα γίνει συζήτηση.

http://thestoryofphotography.blogspot.gr/2016/11/rineke-dijkstra.html

Η φωτογράφος Rineke Dijkstra, γεννημένη το 1959, στην Ολλανδία, σπούδασε στην Ακαδημία Gerrit Rietveld του Άμστερνταμ μεταξύ των ετών 1981 και 1986, σήμερα ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ. Έχει βραβευτεί πολλές φορές, ενώ έχει παρουσιάσει τα έργα της σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με ανθρώπινα πορτρέτα. Πορτρέτα στη θάλασσα, λιτές φωτογραφίες νέων ατόμων σε παραλίες των Η.Π.A., της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Πολωνίας, του Γκαμπόν, και της Ουκρανίας Το φόντο των έργων της είναι πάντα μινιμαλιστικό, ενώ οι φωτογραφιζόμενοι κοιτούν κατάματα τον φακό. Αποφεύγει τις πολύπλοκες συνθέσεις, δίνοντας έμφαση στην ουσία, την απλότητα και την ντοκουμενταρίστικη καταγραφή του μοντέλου.