12.11.2018 - Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Ζήση Καρδιανού

Στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr)  συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά τις συναντήσεις μας με το έργο νέων Ελλήνων φωτογράφων από όλη την Ελλάδα. Αυτή τη φορά τιμώμενος δημιουργός είναι ο φωτογράφος Ζήσης Καρδιανός, από τη Ζάκυνθο.

Θα μας παρουσιάσει την δουλειά του και το νέο του βιβλίο «In Limbo».
Όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 8.00 μμ, στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310241817.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης.

Είσοδος δωρεάν.

 

Σύντομο βιογραφικό του δημιουργού

Ο Ζήσης Καρδιανός γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1962 όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 1985 και την ίδια χρονιά άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στην σχολή Focus. Μοιράζει το πάθος του για την φωτογραφία ανάμεσα στην δημιουργία ατομικών φωτογραφικών εργασιών, στην έκδοση βιβλίων και περιοδικών και στο χτίσιμο της προσωπικής του συλλογής σπάνιων φωτογραφικών βιβλίων.

 Για τον τρόπο δουλειάς του λέει: “Αναζητώ τα θέματά και την έμπνευσή μου, κινούμενος σαν περίεργος παρατηρητής στην δημόσια σφαίρα. Το ευρύτερο πεδίο ενδιαφέροντος μου είναι το κοινωνικό τοπίο, εστιάζω όμως περισσότερο σε αυθόρμητες ανθρώπινες καταστάσεις και στην καταγραφή του αστικού περιβάλλοντος αποφεύγοντας την εξιδανίκευσή του.”

To 2012 δημοσίευσε το λεύκωμα “A sense of place” και συμμετείχε με ατομική έκθεση στο φεστιβάλ φωτογραφίας της Αθήνας με την σειρά “Off season”.  Από τότε συμμετέχει τακτικά σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό, φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εξώφυλλα βιβλίων.

Το 2017 δημοσίευσε το δεύτερο βιβλίο του “In Limbo” και την ίδια χρονιά ήταν επίσημος προσκεκλημένος του “FotoArt Festival” στο Bielsko της Πολωνίας με μεγάλη ατομική έκθεση προερχόμενη από το ίδιο βιβλίο. Πρόσφατα το “In Limbo” κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Trieste Photo Days και επανεκδόθηκε αναθεωρημένο από τον Ιταλικό εκδοτικό οίκο DotArtPublishing.

Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς φωτογραφικής ομάδας “Burn My Eye” Collective, μέλος της ομάδας “Bulb Collective” και συνεργάτης του πρακτορείου “Millennium Images”.

 

www.zisiskardianos.com
https://www.instagram.com/zisiskardianos/
https://www.facebook.com/zisis.kardianos