3 - 20/9 Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, με τίτλο <<Άνθρωποι και σκιές>> , στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Άνθρωποι και Σκιές

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 
συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Βαλκανική Πλατεία 2013" στη Νεάπολη, 
και στο πλαίσιο του προγράμματός του <Γνωρίζουμε τις άλλες Φωτογραφικές Ομάδες>, 
σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας 
του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, 
με τίτλο: Άνθρωποι και Σκιές

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 8 μμ,

στον Α όροφο της Αίθουσας Τέχνης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Ελ Βενιζέλου 125, Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη).

Επιμελητές της Έκθεσης Γιώργος Χάσπαρης, Χρήστος Ζαπώνης

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Αποστολίδης Πρόδρομος, Γιαννάκης Σωτήρης, Δαγκλής Θεόκλητος, Ευθυμιάδης Παντελής, Ζωίδης Τάσος, Καλογιώργη Μαρία, Κωνσταντινίδου Μυρτώ, Κωνσταντινίδου Όλγα, Λειβαδίτου Χρυσοβαλάντου, Μακρής Μάκης, Μέτσικα Δέσποινα, Μίσχος Άλκης, Μίτσογλου Αθηνά, Τζελέπη Άννα, Τσεκουράκης Χρόνης, Τσίλης Γιώργος, Χατζηπατέρας Σταύρος


Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια έκθεσης έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Ώρες επισκέψεων 18:00-21:00

Κείμενο για τον τοίχο

Άνθρωποι και Σκιές

Στη φωτογραφία όλα βασίζονται στο δίπολο παρουσία-απουσία φωτός. Ο άνθρωπος κρύβει μέσα του αυτό το δίπολο και η τέχνη ανακαλύπτει τρόπους να το αναπαραστήσει. Έτσι σκεφτήκαμε και δουλέψαμε πάνω στις σκιές, στις σκιές των ανθρώπων• στα σκοτεινά μας σημεία, στον ίσκιο που πάντα μας ακολουθεί, αλλά και στη σκιά στην οποία κρυβόμαστε. Αναζητήσαμε ανθρώπους και σκιές. Ανθρώπους που κυνηγούν τη σκιά τους, που παίζουν με αυτή ή προσπαθούν να της ξεφύγουν. Αλλά και ανθρώπους-σκιές• παρουσίες απούσες, μορφές σκοτεινές, φάσματα του μυαλού.

Δεκαεφτά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας κυνηγήσαμε ανθρώπους και σκιές και φτιάξαμε αυτή την έκθεση φωτογραφίας, κι αν τελικά απλώς κυνηγήσαμε τη σκιά μας θα φανεί…

 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Image removed. To 1982 μια ομάδα είκοσι ερασιτεχνών φωτογράφων δημιούργησε τον Φωτογραφικό  Όμιλο Καβάλας.
 Σκοπός της ομάδας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες ερασιτέχνες  φωτογράφους, να προωθήσουν την προσωπική τους έκφραση μέσα από την  φωτογραφία.

Διαμορφώθηκαν έτσι νέες καταστάσεις και καινούριες ευκαιρίες για μια ποιοτική και πλατύτερη πολιτιστική κίνηση στην πόλη μας.
Σήμερα ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες του αποσκοπεί στην ενεργοποίηση της δημιουργικότητας των μελών του, στην ανταλλαγή εμπειριών μέσω της συλλογικής δουλειάς, στη συνεχή συνεργασία με διάφορες πολιτιστικές ομάδες της περιοχής, αλλά και στη διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας στο ευρύτερο κοινό.