1 - 17/6 Η έκθεση φωτογραφίας που προήλθε από παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα Βοτανικοί κήποι - τα βιβλία της φύσης περιοδεύει και αυτή τη φορά μεταφέρεται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

1 - 17/6 Η έκθεση φωτογραφίας που προήλθε από παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα Βοτανικοί κήποι - τα βιβλία της φύσης και διοργάνωσαν από κοινού ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης Και το Φωτογραφικό Κέντρο, περιοδεύει και αυτή τη φορά μεταφέρεται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Η 53η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς είναι ένας ιστορικός θεσμός που χαρακτηρίζει την πόλη της Κηφισιάς. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1937 στο Άλσος, όπου και γίνεται έως και σήμερα. Αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της ελληνικής ανθοκομίας και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Έχει προταθεί να χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ιστορική Έκθεση.
Έχει στόχο να πληροφορήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό για το πώς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας του. Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό της μήνυμα τη βελτίωση του κλίματος μέσα στην πόλη, αλλά και συνολικά κατά το think globalact local υποστηριζόμενο από ανάλογες δραστηριότητες ( Greenpeace, WWF, πελίτη, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ).

Η Ανθοκομική Έκθεση συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι επισκέπτες της το φυτό, ανάμεσα σε μια σειρά παράλληλων και ενδιαφερόντων δραστηριοτήτων, όπως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανθοκομικής, τα περίπτερα για βιολογικά γεωργικά προϊόντα, τη συνάντηση των Βοτανικών Κήπων και το νέο θεσμό Το Φυτό της Έκθεσης, με χαρά εφέτος, φιλοξενεί και ένα σημαντικό και ξεχωριστό εικαστικό γεγονός, η θεματική του οποίου έχει άμεση σχέση με το αντικείμενό μας. Έχει προγραμματίσει να φιλοξενήσει την καταπληκτική φωτογραφική έκθεση παγκοσμίου εμβελείας με τίτλο Βοτανικοί Κήποι , Τα Βιβλία της Φύσης.


Η έκθεση αυτή είναι μία παραγωγή που προέκυψε από την άριστη συνεργασία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Βοτανικού Κήπου του Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και δείχνει σε όλους όσους ασχολούνται με το αντικείμενο, το πόσα δημιουργικά αποτελέσματα μπορεί να έχει η συνεργασία μας με σημαντικούς φορείς του καλλιτεχνικού χώρου, όπως είναι το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ένας φορέας που ενδιαφέρεται συνεχώς για την παρουσία της δημιουργικής φωτογραφίας σε κάθε χώρο.


Η έκθεση αποτελείται από 60 βραβευμένες φωτογραφίες, τα αποτελέσματα ενός πανευρωπαϊκού διαγωνισμού που προκηρύχτηκε από τους παραγωγούς της, με αυτό το θέμα. 
H αφίσα της συνολικής διοργάνωσής μας έχει σαν βάση τη φωτογραφία που απέσπασε το πρώτο βραβείο της έκθεσης (του Σέρβου Miroslav Jeremic ).

Η ποιότητα των φωτογραφιών, η θεματική διαφορετικότητα αντιμετώπισης των χώρων και των φυτών από τους βοτανικούς κήπους που έχουν την τιμή να εικονογραφούνται στη φωτογραφική αυτή έκθεση, κάποιες λεπτομέρειες αυτών, καθώς και ο πλούτος της εικαστικής προσέγγισης του θέματος από τους δημιουργούς φωτογράφους, θα ξαφνιάσει ευχάριστα τους θεατές και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στους φωτογράφους.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην καρδιά των γεγονότων.

Η 53η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς θα γίνει στο Άλσος Δημήτρης Ζωμόπουλος (τέρμα ηλεκτρικού σιδηροδρόμου - παλιός τροχονόμος ) από 25 Απριλίου ( οι πύλες της θα ανοίξουν 6:30 μ.μ. ) έως 13 Μαρτίου 2006, καθημερινά από 10 π.μ. έως 10 μ.μ. 
Επίσημα εγκαίνια το Σάββατο 28 Απριλίου, ώρα 19.30.

Χορηγός επικοινωνίας Περιοδικό ΟΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ