10/11-3/12 Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Προκοπίου, με τίτλο Περιπλανήσεις στο City Bar, στο Κολωνάκι, Αθήνα.

« ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ »
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου του 2011, στις 19:30, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Προκοπίου με τίτλο Περιπλανήσεις

στο CITY COKTAIL BAR, Χάρητος 43, στο Κολωνάκι της Αθήνας,

τηλ. 210 72 28 910.


Ο φωτογράφος αναφέρει:
Από μικρός μου άρεσε η νύχτα, από την φωτογραφική μου αρχή φωτογραφίζω τη νύχτα. Η νυκτερινή ατμόσφαιρα, το βραδινό φως έχει μοναδική γοητεία. Βγαίνω να φωτογραφίσω και νιώθω γοητευμένος. Η ανάδειξη του θέματος μέσω του βραδινού φωτός αποτελεί τον ύψιστο φωτογραφικό μου στόχο..

Ο φωτογράφος περιπλανάται μέσα στη νύχτα και φωτογραφίζει. Το φως αναδεικνύεται και αναδεικνύει μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι νυχτερινές. 
Αποτυπώνεται η μοναδική ατμόσφαιρα που πλαισιώνει τις χαρακτηριστικές εικόνες του κάθε τόπου, των τόπων. Η ατμόσφαιρα στις εικόνες του είναι ευανάγνωστα διάχυτη. 
Συχνά πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες του Προκοπίου, σαν ήρωες, φίλοι και άγνωστοι, για να κάνουν με την παρουσία τους, με τη συμμετοχή τους, τις εικόνες του τόπου μοναδικές.


Ο Βασίλης Καρκατσέλης επισημαίνει:


«Αφήνεται μέσα στις πόλεις, για εικόνες, που με την προσεκτική χρήση του φωτοφράκτη δια-πραγματεύονται τις σχέσεις ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στο χρώμα και το μη χρώμα, εικόνες που ειρωνεύονται και παίζουν ταυτόχρονα με το θετικό και το αρνητικό. Χωρίς τη χρήση χρωματικών φίλτρων ή ειδικών εφέ, χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα φωτισμό με τρόπο τέτοιο που να εισπράττει πνευματική δύναμη από τις εικόνες του. Εργάζεται σε ακατάλληλες για φωτογραφία καιρικές συνθήκες, μόνο έτσι όμως καταφέρνει να εισπράττει ενδιαφέροντα αποτελέσματα, λες και οι ίδιες οι πόλεις θέλουν να του ανταμείψουν για αυτές του τις εμμονές.
Με τέτοια χρήση του μέσου και τέτοια λογική, ο Προκοπίου, μπορεί με άνεση να χρησιμοποιεί το έγχρωμο φιλμ το οποίο οδηγεί πέραν του ρεαλισμού και της αναπαράστασης.»
 

Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες από την Αθήνα, τον Πειραιά, το Παρίσι, την Κοίμπρα, τη Βαρκελώνη, το Αλικάντε, τη Ρόδο.

Διάρκεια έκθεσης: έως 3 Δεκεμβρίου 2011.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Προκοπίου γεννήθηκε στο Βόλο το 1972. Έκτοτε κατοικεί στην Αθήνα. Είναι φωτογράφος, εκπαιδευτικός, και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 
Eίναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2003. 
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, το Παρίσι, τη Χαιδελβέργη, τη Βουδαπέστη, την Μακρινίτσα, στην Ερμούπολη, στη Θήρα, τη Σάμο και στον Πειραιά.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις (διεθνείς και πανελλήνιες) στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Άμστερνταμ, στη Ρόδο, στην Κω, στη Σάμο, στο Βόλο, στα Τρίκαλα στη Λευκάδα, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, στην Ξάνθη και στον Λαύκο του Πηλίου.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 033 249


prokop@webmail.unipi.gr 
http://www.facebook.com/profile.php?id=1441947545