11/4-4/5 Χρονοφωτογραφίες. Έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου στην ΤEΤΤΙΧ Art Gallery, στα πλαίσια της 1ης photobiennale.

''ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ''

Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2008 εγκαινιάζεται στην TETTIX ART GALLERY (Διαλλέτη 3 και Τσιμισκή) έκθεση φωτογραφίας του Αργύρη Λιαπόπουλου με θέμα ''ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ''.
Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Photobiennale του 2008, που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με θέμα ''Χρόνος''.

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Η κίνηση και η ακινησία περιέχονται στο Ένα, το Όλον, αποτελώντας αναπόσπαστα στοιχεία του. Η ανθρώπινη ψευδαίσθηση της στιγμιαίας εναλλαγής απέναντι στην αταραξία του αιώνιου και άναρχου χρόνου. Η διαρκής σύγκρουση της ασάλευτης αιωνιότητας με την ατελεύτητη συνέχεια των φευγαλέων στιγμών. Το μηδενικό και άπιαστο παρόν, πέρασμα και γέφυρα από το παρελθόν στο μέλλον.
Ο φωτογραφικός φακός του Αργύρη συλλαμβάνει όλ' αυτά στην ελάχιστη απροσδιόριστη στιγμή, λίγο πριν από την ένωσή τους. Το σταθερό και ακίνητο βάθος πεδίου σε αντιδιαστολή με την αδιάκοπη κίνηση των εικόνων στο πρώτο πεδίο. Οι χρονογραφίες του παρακολουθούν υπομονετικά το αέναο παιχνίδι της κίνησης και της σταθερότητας και αποτυπώνουν αμφότερες τις εκφάνσεις του χρόνου. Όλα περνούν στιγμιαία από το άπιαστο παρόν με κατεύθυνση το απροσδιόριστο μέλλον.
Ο φακός ακολουθεί τα χνάρια του ρέοντος τώρα μπροστά στο ακίνητο πάντα.Η συνεχής επαλήθευση του αρχέγονου μύθου: ο αναλλοίωτος Κ(Χ)ρόνος που τρώει τα παιδιά του, τις στιγμές, τις ώρες και τις μέρες μας. Το αιώνιο παιχνίδι της πολυσήμαντης άπειρης σιωπής με τις πρόσκαιρες εναλλαγές των κραυγών και των επιφωνημάτων. Νυν και αεί.

Στέλιος Μαυρομουστάκης


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΙΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (Σύντομο βιογραφικό σημείωμα)

Γεννήθηκε το 1959 στο Κλειδί Ημαθίας. Σπούδασε οικονομικά στην Α. Β. Σ. Θεσσαλονίκης. Με την φωτογραφία ασχολείται συστηματικά από το 1988, όταν έγινε μέλος της ωτογραφικής ομάδας Τριανδρίας. Ανέπτυξε πλούσια δράση με εκθέσεις, επιμέλειες εκθέσεων, happenings. Ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του f-14 Κοινόν Φωτογράφων. Φωτογραφίες και εργασίες του έχουν γίνει εξώφυλλα σε βιβλία, αποτελέσει υλικό βιβλίων, δημοσιευθεί σε περιοδικά και έχουν γίνει αφιερώματα στον ημερήσιο τύπο και στα ΜΜΕ. 
Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι περισσότερες από τις ατομικές του δουλειές έχουν εκτεθεί και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα ( Σαντορίνη, Έδεσσα, Κιλκίς, Χορτιάτης, Φλώρινα, Σαμοθράκη κ.α.).Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 
• 1993 : ΤΣΙΝΑΡΙ’ 92 - Μύλος Θεσσαλονίκης 
• 1995 : ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΥΒΗ – Γαλλικό ινστιτούτο Θεσσαλονίκης 
• 1996 : ΤΟΠΙΩΝ ΥΠΕΡΒΑΣΙΣ - Iνστιτούτο Gohthe Θεσσαλονίκης 
• 1999 : ΚΥΚΛΑΔΕΣ - Gallery Δημιουργία Θεσσαλονίκης 
• 2000 : FIVE POINTS OF VIEW - Zirrat art gallery Κωνσταντινούπολη 
• 2001 : ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙ - Πολιτιστικό Κέντρο Ήλιος Θεσσαλονίκη
• 2002 : Μ Α Ν Η - Γκαλερί Μίλητος Θεσσαλονίκη
• 2006 : ΡΟΠΕΣ + ΕΚΔΟΧΕΣ -- Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
• 2007 : ΤΟΠΙΩΝ ΣΥΝΘΕΣΙΣ – Τettix art gallery Θεσσαλονίκη
• 2007 : ΓΕΝΕΣΙΣ – Βαλκανικός Βοτανικός κήπος Κρουσίων Κιλκίς
• 2007 : TANGO – Καφέ Ginger oil Θεσσαλονίκη
• 2008 : ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης