08.05.2023 Γιώργος Δρόσος: «GaUNs* + A.I. Οι Tεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υπηρεσία της Τέχνης»

«GaUNs* + A.I. Οι Tεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υπηρεσία της Τέχνης»

*GANs Generative Adversarial Networks

 

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, 8μμ, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει τον Γιώργο Δρόσο (Yiorgos Drosos), για να μας παρουσιάσει ένα σύντομο ιστορικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) καθώς και έργα τέχνης που έχουν δημιουργηθεί κρυφά ή φανερά με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Η περίπτωση του GANs (Generative Αdversarial Νetwork/Παραγωγικό Αντιπαραθετικό Δίκτυο) ή γενικότερα η ΤΝ, μας δίνει την αφορμή να συζητήσουμε απορίες και προβληματισμούς που εγείρει αυτό το νέο είδος τεχνολογίας από την οπτική γωνία της καλλιτεχνικής πράξης.

Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό και θα γίνει δια ζώσης στο χώρο παρουσιάσεων 'ΚΗΠΟΣ', Γλάδστωνος και Παλαμά 2, (πάνω από την πλατεία Βαρδαρίου), με παράλληλη σύνδεση μέσω ΖΟΟΜ.

Η Τεχνητή νοημοσύνη Τ.Ν. είναι ένα πεδίο της επιστήμης των υπολογιστών. Βασικός σκοπός, η δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που προσομοιώνουν την ανθρώπινη σκέψη, γνώση και μάθηση. Έχει ιστορία με μεγάλο βάθος –ξεκινώντας από την Μυθολογία για να φτάσει στην δική μας καθημερινότητα- χωρίς όμως να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, αν τελικά αυτό που έρχεται είναι ένας καλός φίλος, ικανός να διευκολύνει την καθημερινότητα μας.

https://www.facebook.com/events/1080530499412694/

Ο Γιώργος Δρόσος (www.yiodro.art), είναι διδάσκων στο εργαστήριο Νέων Μέσων Εικαστικών Τεχνών / Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών / Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο καλλιτεχνικό του έργο χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες ως πυρήνα καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

 

Photography Center of Thessaloniki is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Γιώργος Δρόσος: «GaUNs* + A.I. Οι Tεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υπηρεσία της Τέχνης»
Time: May 8, 2023 08:00 PM Athens

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/86327385652?pwd=bytsYm1DZndOZnJWWmRiKzRDS0Z6Z…

Meeting ID: 863 2738 5652
Passcode: 572883

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ YOUTUBE
https://www.youtube.com/watch?v=DFntu-bPq1g