"Πρόσωπα της πόλης" στην Αριστοτέλους το Σάββατο 14 Μαΐου

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δημόσια φωτογραφική δράση του με τον τίτλο,  "Πρόσωπα της πόλης".

 

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα που προέκυψε ύστερα και από την αιφνίδια απώλεια του μέλους Γιάννη Μεζέ, επανερχόμαστε στο δημόσιο χώρο της πόλης μας.

Στόχος του project αυτού είναι να φωτογραφίσουμε τους ανθρώπους που συχνάζουν, χρησιμοποιούν ή διέρχονται σε κάθε ξεχωριστή αστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε να συνεχίσουμε την ιδέα του να εξερευνήσουμε φωτογραφικά κάποια γεωγραφικά κοινωνιολογικά διαμερίσματα της πόλης μας, φωτογραφίζοντας τους ανθρώπους που ζουν ή κινούνται σε αυτά.

Από την άλλη, θέλουμε να βρεθούμε ξανά μαζί (οι φωτογράφοι), όσο περισσότεροι μπορούμε, σε αυτούς τους υπό διερεύνηση τόπους και να συσχετιστούμε δημιουργικά, μέσω του μέσου που μας αρέσει, να αλληλεπιδράσουμε με τους περαστικούς και εν τέλει να περάσουμε όμορφα.

 

Και ίσως, μετά από κάποιες τέτοιες συναντήσεις, στο τέλος αυτής της διερεύνησης και σύμφωνα με το υλικό που θα έχουμε μαζέψει, όχι μόνο  να κάνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ζωντανή έκθεση, αλλά και να μπορέσουμε να απαντήσουμε, στο αν αυτοί οι παράλληλοι κόσμοι της πόλης, είναι όντως παράλληλοι ή αν κάπου -κάπου συναντιούνται και τέμνονται.

 

Με αυτό το σκεπτικό σας καλούμε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αριστοτέλους 6, στις 11.00, για να φωτογραφίσουμε μαζί.

 

Ευελπιστούμε για τη συμμετοχή σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Χρυσίδη τηλ 6994 758 159

                                                    Καρκατσέλης Βασίλης τηλ. 6942 860 890