26.6.2021 Το Λιβάδι του Εφήμερου V

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος -υπό διαφορετικές συνθήκες-, όπως κάθε 2 χρόνια, στο χωριό Λιβάδι (Δήμου Θέρμης του Νομού Θεσσαλονίκης) ένα τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνών, στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιουργούν έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που συλλέγουν από τη γύρω περιοχή.

Μόνιμο θέμα: Τέχνη και Εφήμερο

"Το Λιβάδι του Εφήμερου V". Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κώστας Κουμλής, Στεφανία Πατρικίου, Ελεάννα Μπάρμπα, Θοδωρής Λάλος, Φανή Λάλου, Γιάννης Πομάκης, Θανάσης Ράπτης, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Δημητριάδης, Σοφία Χατζηπασχάλη, Λέα Καββαδία, Βασιλική Αργυροπούλου, Σταύρος Παναγιωτάκης, Στέλιος Ντεξής, Μυρτώ Βουνάτσου, Μαρίνα Προβατίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Κατερίνα Μπάτζιου.

Στη φετινή διοργάνωση, σεβόμενοι τις υγειονομικές συνθήκες και πρωτόκολλα, θα στερηθούμε τις χαρές της συγκατοίκησης, των ομαδικών γευμάτων και οινοποσιών και των εκπαιδευτικών δράσεων. Ο κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο -κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή-, θα δημιουργεί το έργο του στη διάρκεια της μέρας και θα αποχωρεί. Θα μπορεί να συνεχίσει μ' αυτό τον τρόπο όσες μέρες χρειαστούν για την ολοκλήρωση του έργου του.

Ιούνιος

Διάρκεια: Από την Τετάρτη 23 μέχρι την Κυριακή 27/6/2021, ημέρα που θα γίνουν και τα εγκαίνια και η ξενάγηση στα έργα που θα έχουν δημιουργηθεί μέχρι τότε.

Το Σάββατο 26/6, 5μμ, τα παιδιά του χωριού θα συμμετέχουν σε εικαστικά παιχνίδια στη φύση, με την επίβλεψη της Στεφανίας Πατρικίου και της Ελεάννας Μπάρμπα.

Το Σάββατο 26/6, στις 8μμ, ο Άρης Στυλιανού θα δώσει στο σχολείο του Λιβαδίου διάλεξη με θέμα "Το Εφήμερο στη Φιλοσοφία και στην Τέχνη".

Ο Άρης Στυλιανού γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και στα Πανεπιστήμια Paris-IV και Paris-I της Σορβόννης. Είναι αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Μεταφράζει και επιμελείται φιλοσοφικά κείμενα από τα λατινικά και τα γαλλικά.

 

Αύγουστος

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης 'Το Λιβάδι του Εφήμερου', θα γίνει στο σχολείο του Λιβαδίου η έκθεση "Artists' Books: (1821-2021) Фёдор Достоевский" με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδίου. Συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Διάρκεια: 8-16/8/2021

Εγκαίνια: Την Παρασκευή 13/8, στις 7μμ.

 

Εκτάκτως για φέτος οι εργασίες των καλλιτεχνών μπορούν να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν ολόκληρο το καλοκαίρι, μέχρι την Κυριακή 29/8/2021. Τη μέρα αυτή, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει FLUXUS περφόρμανς στο χωράφι, που θα περιλαμβάνει φύτευση των φακέλων από τις αποστολές των έργων της FLUXUS mail art, μαζί με την φύτευση 200 σπόρων κρεμμυδιού και σκόρδου, όσοι δηλαδή και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Θα ακολουθήσει ομαδικό καθάρισμα κρεμμυδιών, που θα συμβολίζει το κλάμα για την κακή μας μοίρα και κρέμασμα σκόρδων στα δέντρα για τον εξορκισμό της κακοτυχίας!

Τέλος θα παίξουμε μουσική και θα ζεστάνουμε τους ουρανίσκους μας με τσίπουρο.

Όλοι οι FLUXUS χωράνε, κανένας δεν περισσεύει!


Σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών.

... more https://www.fkth.gr/en/taxonomy/term/14

             https://www.facebook.com/groups/477524956697730