1/3/2021 Παρουσίαση της Μαρίας Λαμπριανίδου με τίτλο, «Τί έκανα στη διάρκεια του εγκλεισμού και στη νέα εποχή του Covid- 19»

Ζούσαμε και ζούμε μία κατάσταση πρωτοφανή. Ο Covid 19 έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε, αλληλεπιδρούμε και σκεφτόμαστε.

Η επέλαση του ιού άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την καθημερινότητά μας, ξαναγράφει την ιστορία και πιθανότατα δημιουργεί τις ασφυκτικά «ιδανικές» συνθήκες για έναν δημιουργό, γενικά, ή στην περίπτωση μας για έναν φωτογράφο, να εκφράσει τους φόβους, τις ανησυχίες, ακόμη ίσως και τις ελπίδες που γεννά μέσα του αυτή η νέα εποχή.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του, να μοιραστούν τις δημιουργίες τους κατά την πρώτη φάση εγκλεισμού (καραντίνας) εξ αιτίας του covid-19 και να συζητήσουν μαζί μας τυχόν απορίες και προβληματισμούς που γεννήθηκαν ή γεννιούνται από αυτά.

Η Μαρία Λαμπριανίδου, παρουσιάζει  (στην ιστοσελίδα στην παρούσα φάση εξαιτίας της αναβολής των συναντήσεων) μέρος των εικόνων που δημιούργησε από την ενότητά της με τίτλο “Ονειροπόληση”.

 

Μαρία Λαμπριανίδου

 

«Ονειροπόληση»

Τι συμβαίνει όταν η ζωή μοιάζει με ταινία; Είσαι πρωταγωνιστής ή κομπάρσος; Μήπως μένεις απλά θεατής και παρατηρείς;  Σε κυνηγούν;  Αντιστέκεσαι; Θέλεις να ουρλιάξεις; Φοβάσαι; Ποιο είναι το σενάριο που σου δόθηκε; Ξυπνάς στη μη κανονικότητα και ονειροπολείς ίσως …

 

Μαρία Λαμπριανίδου