8-9/2 Προβολή, εγκατάσταση, κατασκευές και φωτογραφίες της Νανάς Χατζηαθανασιάδου και του Βασίλη Καρκατσέλη, στην Χ-ART-I GALLERY, με τίτλο: Felting, βάζουμε χρώμα στην καθημερινότητα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίουστην X-ART-I GALLERY, Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος, για μια σύνθετη εγκατάσταση.

Παράλληλα με προβολές η Νανά Χατζηαθανασιάδου θα παρουσιάσει την ενότητα των έργων της:

Felting, Χρώμα στην καθημερινότητα και ο φωτογράφος Βασίλης Καρκατσέλης τις φωτογραφίες του με τον ίδιο τίτλο.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 18:00-22:00 και Σάββατο 10:00-15:00

Φέρτε και τις φωτογραφικές μηχανές σας. Τα μοντέλα μας θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Επικοινωνία:

Νανά Χατζηαθανασιάδου, 6973 057410, xnana@otenet.gr

Βασίλης Καρκατσέλης, 6942 860890, katselis@the.forthnet.gr

Η κοινή παρουσία (στον ίδιο χώρο) δυο δημιουργών με διαφορετικές καταβολές, αν και εργάζονται στην ίδια πόλη, με διαφορετικό μέσον έκφρασης και διαφορετικές επιδιώξεις, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων παράλληλων εξωφωτογραφικών δραστηριοτήτων, δεν είναι παρά μια ακόμη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα, μεταξύ της φωτογραφίας που παράγουμε και της ζωής της πόλης. 

Με μια νέα πειραματική μορφή ενεργοποίησης καλλιτεχνών και κοινού, (σαφώς εκτός των συνηθισμένων εκθέσεων και λοιπών πολυμορφικών δράσεων μας), γεμάτοι αισιοδοξία από τα μηνύματα που συνεχώς λαμβάνουμε από παντού, ιδιαίτερα λόγω της παντελούς απουσίας του κράτους σε αντίστοιχες ανάγκες και της ληστρικής θέσης/εχθρότητας της Αγοράς ή της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας απέναντι σε τέτοιου είδους πρωτόγνωρα παντρέματα, που δεν προωθούν την εμπορεύσιμη μοναδικότητα της αυθεντίας, ευελπιστούμε πως θα καταφέρουμε να διατηρηθεί ανοικτός ο διάλογος ανάμεσα στην καλλιτεχνική θεωρία και πράξη. 

Πρόκειται για μια υβριδική συνεύρεση καλλιτεχνών, μέσων και κοινού, σε ένα ιδιόμορφα ασυνήθιστο περιβάλλον, που ελπίζουμε να διευρύνει τη θεωρία για τη διάδραση, να εμπλουτίσει τις πιθανές φόρμες έκφρασης και διαλόγου, να πολλαπλασιάσει τις πιθανές μορφές συνεργασίας μεταξύ των τεχνών.

Επιθυμούμε να διερευνήσουμε τον εμπλουτισμό της εικαστικής γλώσσας μέσα και από τη σύμπραξη χρηστικών και μη χρηστικών αντικειμένων, μέσω και εφήμερων πολιτιστικών πρακτικών, μέσω της αμφιβολίας ή της κριτικής τοποθέτησης απέναντι σε ότι μας σερβίρεται σαν οτιδήποτε. Ας μην ξεχνάμε πως ο ενεργός δημιουργός έχει ανάγκη την ερωταπάντηση, την ανυπόκριτη και μακριά από μικροσυμφέροντα, δια ζώσης και μπροστά στο έργο του, κριτική, τόσο όσο και τον έπαινο. Έχει ανάγκη τη διάδραση. Ας μην ξεχνάμε πως ο ενεργός θεατής είναι και ενεργός πολίτης ή αντίστροφα: Ο ενεργός πολίτης ενδιαφέρεται και για το τι μπορεί να κομίσει η τέχνη στο δημόσιο διάλογο για την κοινωνία, τα προβλήματα τη και το κοινό μας μέλλον.

Με την παρουσίαση του Βασίλη Καρκατσέλη, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις συναντήσεις του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του τρόπου/αφορμής/λόγου και του πως προεκυψε αυτή η ενότητα έργων του, του θεωρητικού πλαισίου εντος του οποίου αυτή ολοκληρώθηκε και του τεχνικού τρόπου δημιουργίας/κατασκευής των έργων της ενότητας η δράση αυτή έφτασε στο τέλος της.


Οι φωτογραφίες με τα μοντέλα που φορούν τα felting της Νανάς Χατζηαθανασιάδου, είναι υλικά από την εγκατάσταση, τις προβολές και τη δράση.


Τα έργα του ΒΚ, που βλέπει ο θεατής εδώ, αποτελούν ένα μέρος από τα full frame αρχεία του καλλιτέχνη. Για περισσότερη πληροφορία και ενημέρωση για το πως και πόσα παρουσιάστηκαν στην δράση αυτή, πρέπει να επισκευτεί την παρακάτω διεύθυνση στο προσωπικό του site:


http://karkatselis.weebly.com/betaalphazetaomicronupsilonmuepsilon-chir…