19-23.07.2017 - Φωτογραφική διάδραση/δωρεάν φωτογραφικό εργαστήριο στην Άμφισσα.

Φωτογραφική διάδραση/δωρεάν φωτογραφικό εργαστήριο στην Άμφισσα
(19 - 23 Ιουλίου 2017)

   Στο πλαίσιο της φετινής 11ης ANIMART, 10 - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΔΕΛΦΟΙ (Σχολείο - Φόρουμ – Φεστιβάλ) σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  πραγματοποιείται στην Άμφισσα, μια φωτογραφική διάδραση με τη μορφή ενός όπως πάντα δωρεάν (δίχως δίδακτρα και δωρεάν διαμονή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας) ανοικτού εργαστηρίου, με στόχο την αποτύπωση της καθημερινής ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης, του περίφημου ελαιώνα της περιοχής και του ευρύτερου Δελφικού τοπίου.

Στόχος μας είναι οι Έλληνες επισκέπτες  και οι ξένοι φωτογράφοι (από την Αλβανία, την Κορέα, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ), μαζί με τους φωτογράφους από την Άμφισσα, να μοιραστούν τις γνώσεις τους, τα ταλέντα τους και την αγάπη τους για τη συγκεκριμένη τέχνη.

Θα περιηγηθούν, θα εντοπίσουν και θα φωτογραφίσουν τα φανερά και τα αθέατα αυτής της πόλης, εκθέτοντας τα αποτελέσματα της εμπειρίας τους στην κρίση του κόσμου και του χρόνου.

 

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου μας στην Άμφισσα.

 Φτάνουμε στην Άμφισσα με ένα αυτοκίνητο (όλοι μαζί) ή δύο και φιλοξενούμαστε σε παραδοσιακό σπίτι στην Πάνω Πόλη της Άμφισσας, στη συνοικία της Χάρμαινας. Στήνουμε έκθεση με τα έργα μας στη νέα πινακοθήκη του Δήμου και αρχίζει η προσαρμογή μας.

Η παραμονή μας θα είναι από Τετάρτη 19 Ιουλίου έως Σάββατο 22 Ιουλίου. (Άφιξη στην  Άμφισσα από το απόγευμα της Τετάρτης, τακτοποίηση (δωρεάν) στον ξενώνα, πρώτη επαφή με την πόλη, κοινό γεύμα για γνωριμία.)

 Από την επομένη το πρωί αρχίζει το εργαστήριο, ίδιο (περίπου) για κάθε μία από τις δύο επόμενες ημέρες.

Συζήτηση, φωτογράφιση στην πόλη, μικροεκδρομές, επεξεργασία φωτογραφιών, κοινή συνάντηση, δημόσιος σχολιασμός με ψηφιακή προβολή (σε υπαίθριο ανοικτό μέρος αν δε βρέχει), φαγητό (με δικά μας έξοδα), ύπνος.

 Το Σάββατο την προτελευταία ημέρα μετάβαση στους Δελφούς, φωτογραφική περιδιάβαση και για να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας εκεί, στους λοιπούς συμμετέχοντες της φετινής ANIMART (10-23/07/2017), αργά το βράδυ επιστροφή σε Άμφισσα, και το πρωί της Κυριακής αναχώρηση για όπου ο καθένας μας θέλει. Λήξη του εργαστηρίου.

 Τις επιλογές του εργαστηρίου μας, (σε δεύτερο χρόνο) ετοιμάζουμε για τις ανάγκες μίας έκθεσης σε περιοδεία (Άμφισσα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη κα) με την ευθύνη της ANIMART 2017.

Υπεύθυνος οργάνωσης του εργαστηρίου:
Βασίλης Καρκατσέλης. Τηλ 6942 860 890

 

Σημείωση: 
Οι μετέχοντες καλούνται να έχουν μαζί τους τον ατομικό τους φωτογραφικό εξοπλισμό και lap top (για επεξεργασία και επιλογή των φωτογραφιών που θα δημιουργούν κάθε ημέρα). 

Δηλώσεις Συμμετοχής: στο info@animartgreece.eu

ANIMART: https://animartgreece.eu/2017/gr/

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Tουρισμού 
Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού 

 Χορηγός Επικοινωνίας: Φωτογράφος

Η οργάνωση του δωρεάν φωτογραφικού εργαστήριου στην Άμφισσα (19 - 23 Ιουλίου 2017), στο πλαίσιο της φετινής 11ης ANIMART, 10 - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΔΕΛΦΟΙ (Σχολείο - Φόρουμ – Φεστιβάλ) του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  προχωρά.

Στο πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου θα διοργανωθεί και μία έκθεση φωτογραφίας (19 - 23 Ιουλίου 2017), με έργα αυτών που συμμετέχουν στο εργαστήριο ανοικτή στο κοινό (διαρκείας όσο και η παραμονή μας στην Άμφισσα) στον ξεχωριστό χώρο της"Οικίας Πανουργιά".

Ο κάθε συμμετέχων στο εργαστήριο, για την καλλίτερη μεταξύ μας γνωριμία, θα παρουσιάσει συμβολικά μία, δύο ή περισσότερες φωτογραφίες από το πρόσφατο φωτογραφικό έργο του.

 Για τη σωστή οργάνωση της έκθεσης και την προβολή της καλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος να δηλώσει στο mail katselis@the.forthnet.gr τη συμμετοχή του στην έκθεση και να αποστείλει φωτογραφίες των έργων του (σε ανάλυση έως 1400 dpi η μεγάλη πλευρά) με αναφορά και των εξωτερικών διαστάσεων του κάθε ξεχωριστού έργου.

Τα έργα θα φτάσουν στον χώρο έτοιμα για ανάρτηση.

 Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε όσους ενδιαφέρονται.