Πολύτεχνη ομαδική έκθεση στο BLOCK 33, στο πλάισιο της διοργάνωσης,1st International Thessaloniki Contemporary Art Festival.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία του με χώρες της Βαλκανικής, συνέβαλε για μία ακόμη φορά, στην εκπροσώπηση της Ελληνικής Θεσσαλονικιώτικης φωτογραφίας σε μια Ελληνοτουρκική συνδιερευνηση για το μέλλον των τεχνών στην περιοχή μας, στο project MADE BY ARTIST 2016, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους του BLOCK 33.

Η έκθεση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της διοργάνωσης 1st International Thessaloniki Contemporary Art Festival, και έλαβε μέρος από τις 03 έως τις 06 Μαρτίου 2016

 

Το project «Φτιαγμένο από τον καλλιτέχνη»  ήταν μία διοργάνωση 3 αξόνων.

 Συντελέστηκε από μία μεγάλη πολύτεχνη έκθεση, εργαστήρια και συμπόσιο.

Την όλη διοργάνωση ανέλαβε και υποστήριξε η Pinelo Gallery της Κωνσταντινούπολης.

Τα εργαστήρια αφορούσαν στη μονοτυπία, τη μινιατούρα και την πειραματική ζωγραφική, με οργανωμένες ομάδες από σχολές καλών τεχνών, κυρίως της γείτονος χώρας).

Στόχος του συμποσίου ήταν η επεξεργασία και δημιουργία μίας πλατφόρμας για ένα νέο δυναμικό εννοιολογικό διάλογο για την τέχνη του σήμερα και για έναν πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό,  σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πάνω στις διάφορες ειδικότητες της τέχνης. Συζητήθηκαν θέματα όπως το προσωπικό ύφος, το εικαστικό και φωτογραφικό έργο στην εποχή της κατανάλωσης, η ψηφιοποίηση των καλλιτεχνικών αρχείων (οι ανάγκες, οι δυνατότητες και τα προβλήματά τους).

Στην έκθεση από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν οι φωτογράφοι: Βασίλης  Καρκατσέλης, Κυριάκος Κατσαρέας, Σοφία Καμπλιόνη- Χρήστος Αθανασίου, Ελένη Μπεκιασβίλη, Ανδρέας Βενιανάκης και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Επιμελητής της έκθεσης ήταν ο Denizhan Ozer από την Κωνσταντινούπολη.