22.05.2017 - Ο Σάκης Δαζάνης παρουσιάζει τη δουλειά του

Τη Δευτέρα 22 Μάη,το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην μακρόχρονη προσπάθειά του να διευρυνθεί ο διάλογος για την σύγχρονη φωτογραφία και πιστό στην ανάγκη να δίνεται βήμα σε όλες τις εκδοχές αυτού που φωτογραφίζει η φωτογραφία σήμερα, φιλοξένησε και παρουσίασε στο κοινό της Θεσσαλονίκης, το φωτογράφο Σάκη Δαζάνη, στο πατάρι του café Bazaar, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.

Ο Σάκης Δαζάνης γεννήθηκε και ζει στην Κοζάνη.  Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και δουλεύει ως Καθηγητής Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Παρακολούθησε φωτογραφικά σεμινάρια των JacobSobol, Πλάτωνα Ριβέλλη και Πάρη Πετρίδη.

Έχει κάνει μία ατομική έκθεση στη γενέτειρά του, η οποία ταξίδεψε σε όμορες πόλεις.


Συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί:

Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου.

 

Παρουσίασε διαφορετικές ενότητες έργου του, ανάμεικτες εικόνες παλαιότερης και πρόσφατης εσοδείας. Κάποιες από αυτές με τη μορφή προβολής ταινίας με τη συνοδεία σχετικής μουσικής.

Έγιναν πολλές συζητήσεις για τα προβλήματα, επιλογής (editing από το δημιουργό ή τρίτους), για τους διαφορετικούς τρόπους και μορφές αφήγησης του φωτογραφικού έργου στις παρουσιάσεις μέσω προβολής του, για τα προβλήματα ενοποίησης διαφορετικών εκδοχών της λεγόμενης Φωτογραφίας Δρόμου.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε και το πρόβλημα αυτοδυναμίας της κάθε ξεχωριστής εικόνας (μόνης ή μέρος ενός – και τι είδους - portfolio)