22-23/10 2ο FORUM Εργασίας στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της HELEXPO. Διοργάνωση ΟΑΕΔ.

2ο FORUM Εργασίας

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποδεχόμενο την πρόσκληση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), συμμετέχει στο 2ο FORUM Εργασίας, Ημέρες Καριέρας.


Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ με έμφαση από μεριάς του στη συμβουλευτική, στην επικοινωνία των νέων με φορείς και πιθανούς εργοδότες με βαθύτερο στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

 

Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 (ώρες 10:00πμ - 18:00μμ), στον εκθεσιακό χώρο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.


Θα μας βρείτε για να συζητήσουμε στο περίπτερο EQUAL,

ανάμεσα στο περίπτερο 16 και 18.

 

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε την πρόσκληση με δύο στόχους.

Πρώτον, την εξεύρεση συνεργατών, κυρίως νέων, απαραίτητων πλέον για το πέρασμα της σημερινής φωτογραφίας σε μία ανώτερη βαθμίδα. Ελπίζαμε και ψάχναμε για ιστορικούς τέχνης, δασκάλους και εισηγητές ειδικών θεμάτων για τα μαθήματά μας, επιμελητές εκθέσεων, μουσειολόγους, παιδαγωγούς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που συνοδεύουν τις εκθέσεις μας, ειδικούς μεταφραστές, γιατί όχι και φωτογράφους τη δουλειά των οποίων δε γνωρίζαμε. Ελπίζαμε σε ελάχιστους. Βρήκαμε, ανέλπιστα πολύ περισσότερους από ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Μία ολόκληρη νέα γενιά, με τις καινούργιες της γνώσεις και τις φρέσκιες ιδέες της, ήταν και είναι κάπου εκεί έξω, περιμένοντας να τους δοθεί βήμα, δικαίωμα.

Δεύτερον, την προώθηση της δημιουργικής φωτογραφίας, των στόχων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, σε ένα πολύ ευρύτερο από αυτό που έρχεται στις εκθέσεις μας νεανικό κοινό. Το επεδίωξε, κατ αρχάς, με μία ιδιόμορφη έκθεση φωτογραφίας, μία έκθεση όπου το κάθε έργο αντιπροσώπευε μία παντελώς διαφορετική από τα υπόλοιπα φωτογραφική αντίληψη και πρακτική για το τι και το πως φωτογραφίζει ο φωτογράφος σήμερα, καθώς και διαφορετικές τεχνικές εκτύπωσης, ανάρτησης και παρουσίασης του έργου. Την έκθεση υποστήριξε με συνεχή παρουσία μελών και συζητήσεις για τα έργα και τις διαφορές τους, ενώ παράλληλα, συνόδευε αυτόν τον τομέα με τη διανομή διαφόρων κατατοπιστικών εντύπων για την δράση μας και άφθονους καταλόγους εκθέσεων που έχουνε κι όλας ξεχαστεί.

Στον χώρο θα λειτουργεί και δεύτερη έκθεση. Σε αυτή θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Φωτογραφίας, με θέμα: «Φωτογραφίζοντας την εργασία», που έγινε με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση (Κυριακή απόγευμα) των τριών καλλίτερων φωτογραφιών/φωτογράφων από όσες θα εκτεθούν. Οι φωτογραφίες είναι από ερασιτέχνες και επαγγελματίες, παρουσιάζουν μεγάλο πλούτο επαγγελμάτων, και όπως είναι φυσικό, μεγάλη γκάμα τύπων και επιπέδου προσέγγισης του θέματος. Είναι φωτογραφίες που αν και εμφανώς αυτολογοκρίθηκαν, καθώς στην προκίρηξη υπήρχε όρος, πως δεν πρέπει να περιέχουν άσεμνο, προκλητικό, προσβλητικό, σεξουαλικό ή καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο απαράδεκτο ή ακατάλληλο περιεχόμενο, παραμένουν ενδιαφέρουσες, τουλάχιστον κάποιες από αυτές.
 

Η έκθεση που στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τεχνόπολη, στην Αθήνα, έχει ενιαίο τύπο παρουσίασης ενώ τα έργα, στο πλαίσιο μιας ευγενικής προσφοράς από την πλευρά των φωτογράφων, θα προσφερθούν στον ΟΑΕΔ για να κοσμήσουν κτηριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού.


Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν:


1. Ευκαιρίες Καριέρας δηλαδή συνεντεύξεις ανέργων με υποψήφιους εργοδότες-επιχειρήσεις, που θα εξασφαλίσουν την άμεση επαφή μεταξύ των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία.
2. Εισηγήσεις και workshops από ακαδημαϊκούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εργασίας, καθώς και από διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο (internet, facebook, επαγγελματική δικτύωση) και τη θωράκιση των αναζητούντων εργασία με την απαραίτητη γνώση για τη διεκδίκηση απασχόλησης.
3. Σεμινάρια Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του Οργανισμού, πάνω στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας που περιλαμβάνουν τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τη συνέντευξη επιλογής και την διεύρυνση πηγών αναζήτησης εργασίας και ενεργοποίηση κοινωνικού δικτύου.
4. Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας και από στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων στον τομέα δραστηριότητάς τους.
5. Συζήτηση σε πάνελ αποτελούμενο από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι ομιλητές θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους υποβληθούν.