26/6-5/7 Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μας με τίτλο ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ -ΛΟΥΔΙΑ- ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ συνεχίζουν την περιοδεία τους. Αυτή τη φορά παρουσιάζονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυμίνων.

Έκθεση φωτογραφίας για το Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα
στο Δήμο Αξιού

Στο Δήμο Αξιού μεταφέρεται η έκθεση φωτογραφίας Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός, από τις 26 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου. Η έκθεση είναι το προϊόν του ομώνυμου φωτογραφικού διαγωνισμού που έτρεξε στη διάρκεια του προηγούμενου έτους και περιλαμβάνει τις εικόνες 35 φωτογράφων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και εγκλώβισαν στα καρέ τους τις ομορφιές της περιοχής. Ζώα και πουλιά, πολλά από τα οποία σπάνια και προστατευόμενα, όπως οι πελεκάνοι, οι λαγγόνες και οι πανέμορφοι ερωδιοί, είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των εικόνων αυτών.

Η έκθεση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλάστρα και τη Βέροια, ενώ στο Δήμο Αξιού θα παρουσιαστεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κυμίνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Κυμινιώτικο Πανηγύρι.

Οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι των Κυμίνων, που έχει ως πολιούχους αγίους τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο είναι η αφορμή για να πραγματοποιηθεί μία ακόμη, ελπίζουμε διαδραστική και με οφέλη, στάση της έκθεσης φωτογραφίας Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός.

Είναι μία ακόμη ευκαιρία για τους διοργανωτές, να φέρουν την ειδική φωτογραφία και τη δύναμη που αυτή μπορεί να κρύβει μέσα της, κοντά στο πιθανώς κοινό της, να προτείνουν στους κατοίκους της περιοχής κάποιους από τους φωτογραφικούς τρόπους προσέγγισης του περιβάλλοντος εντός του οποίου ζουν και πιθανώς δεν εκτιμούν, ώστε να αρχίσουν να το φωτογραφίζουν και αυτοί, να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής για τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα της περιοχής τους. Θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βοηθήσουμε τους ερασιτέχνες φωτογράφους της περιοχής, καθηγητές περιβαντολλογικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην επαφή τους με τα παιδιά, να βοηθήσουμε τα ίδια τα παιδιά, πολίτες του αύριο


Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Αξιού. 
Καλούμε όλους τους φωτογράφους, που συμμετέχουν στην έκθεση, να είναι παρόντες όλες τις ημέρες, όχι μόνο για να περάσουμε καλά και να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας, αλλά και κυρίως αυτό, για να ξεναγήσουμε τους επισκέπτες της έκθεσης και να τους μετατρέψουμε σε κοινωνούς, και της φωτογραφίας μας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας μας.

Info:
Διάρκεια έκθεσης: 26 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2009
Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυμίνων
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 6 το απόγευμα – 9 το βράδυ

Περισσότερα για το διαγωνισμό και την έκθεση εδώ