9/6-30/6 Ομαδική Έκθεση των μαθητών φωτογραφίας του ΦΚΘ με τίτλο: "Τοπίων... και άλλα". Συμμετέχουν 14 φωτογράφοι. Στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Νεάπολης.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνεπές στο ραντεβού του, παρουσιάζει την έκθεση με τις εργασίες των σπουδαστών του, αρχαρίων και προχωρημένων.

Το ΦΚΘ συνεχίζει ανελλιπώς την λειτουργία εναλλακτικής σχολής φωτογραφίας στο χώρο εδώ και 15 χρόνια, σε δύο επίπεδα. Των αρχαρίων, που ασχολείται κατ’ αρχάς με γνωριμία και εξάσκηση στη χρήση της φωτογραφικής μηχανής και στη λειτουργία του σκοτεινού θαλάμου, με διάρκεια ένα χρόνο και των προχωρημένων, που ασχολείται περισσότερο με θέματα αισθητικής, ιστορίας της τέχνης και εξειδικευμένες τεχνικές.

Στις εργασίες που παρουσιάζονται συναντάμε από κλασσική φωτογραφία μέχρι τις πιο εξεζητημένες και πρωτοποριακές αναζητήσεις.

Με το κλίμα απόλυτης ελευθερίας επιλογής θεμάτων που επικρατεί, οι εργασίες είναι διαφορετικές μεταξύ τους με κοινό στοιχείο την ποιότητα και την ευπρεπή παρουσίαση. Ο διαχωρισμός μεταξύ αρχαρίων και προχωρημένων καθίσταται δύσκολος και το αποτέλεσμα δικαιώνει για τις επιλογές μας.
Φώτης Παλαιολόγος

Στην έκθεση παρουσιάζουν εργασία τους οι:
Τάσος Μιχαηλίδης
Γεωργία Κουρκουνάκη
Σταύρος Βερεσόγλου
Χριστίνα Τύμπα
Θανάσης Παπαδόπουλος
Στέλιος Φιλίππου
Ισμήνη Γούλα
Θοδωρής Σινάνης
Γιώργος Ιωαννίδης
Γιάννης Ψαρούλης
Γιώργος Παπαχαραλάμπους
Στέλιος Λάλας
Μαρίνα Παπαδοπούλου
Δημήτρης Παγίδης
Άννυ Ανδρεάδου
Κατερίνα Μαρνέλου