21/3/2022 Παρουσίαση του βιβλίου Inner Vision Photography και της ομώνυμης μεθόδου της Αγγελικής Καστρινέλλη

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας μια σειρά επιτυχημένων παρουσιάσεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ZOOM, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της  φωτογράφου Αγγελικής Καστρινέλλη, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στις 8.00μμ. Η παρουσίαση είναι ανοικτή  στο κοινό.

 

Η Αγγελική Καστρινέλλη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Απείρανθο της Νάξου όπου αγάπησε την τέχνη. Μετά το πτυχίο της από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, φοίτησε στο τμήμα σκηνοθεσίας της σχολής κινηματογράφου της Ευγενίας Χατζίκου. Ακολούθησαν οι σπουδές της στη φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και στον Φωτογραφικό Κύκλο με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Από το 2016 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εικαστική Θεραπεία (Art Therapy).

Μέχρι σήμερα έχει κάνει δέκα ατομικές φωτογραφικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο και Χανιά και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Δουλειά της έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά, λογοτεχνικά και μουσικά περιοδικά.

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία στα οποία συνδυάζει τη φωτογραφία με τον λόγο.

Συνεργάζεται με καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του σύγχρονου χορού (δι)ερευνώντας τις δυνατότητες σύμπραξης της φωτογραφίας με άλλες τέχνες.

Το 2017 δημιούργησε τη μέθοδο Inner Vision Photography την οποία και εφαρμόζει σε ατομικά και ομαδικά workshops σε όλη την Ελλάδα.

 

Παρουσίαση του βιβλίου Inner Vision Photography και της ομώνυμης μεθόδου

Η παρουσίαση του βιβλίου Inner Vision Photography και της ομώνυμης μεθόδου είναι για μένα η αφορμή να κουβεντιάσουμε για τη φωτογραφία και με έναν άλλο τρόπο. Να δούμε, δηλαδή, πώς, τόσο η φωτογραφική πράξη όσο και το φωτογραφικό αποτέλεσμα (οι φωτογραφίες μας), μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα μέσο αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης της συνειδητότητας μας, τόσο στο προσωπικό όσο και στο καλλιτεχνικό πεδίο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της μοναδικότητάς μας και της προσωπικής υπογραφής στο καλλιτεχνικό μας έργο.

Η θέαση του κόσμου μέσα από το φακό μπορεί εύκολα να γίνει ασπίδα, διαχωρισμός, υπεροψία για να καλύψει μειωτικά συναισθήματα και συμπλέγματα μπορεί όμως να γίνει και μέσο για έκφραση της ευαλωτότητας, της ευθραυστότητας, της αδύναμης και πιο σκιερής πλευράς μας.. καλλιεργώντας έτσι την ενσυναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ένωση των αντιθέτων, τη μεταποίηση του φόβου σε αγάπη.

Η μέθοδος Inner Vision Photography μας προτρέπει να εμπλουτίσουμε το φωτογραφικό μας βίωμα και να μετατρέψουμε τη σχέση μας με τη φωτογραφία από μια δημιουργική ασχολία σε τρόπο ζωής και θέασης του κόσμου, μαθαίνοντάς μας πως τίποτα δεν είναι a priori όμορφο ή άσχημο, ασήμαντο ή σημαντικό, σωστό η λάθος. Αυτό που κάνει το ασήμαντο να γίνεται σημαντικό, το άσχημο όμορφο και το λάθος να μεταμορφώνεται σε σωστό είναι η ματιά του παρατηρητή. Όσο πιο ουδέτερα και πιο νηφάλια αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας, τόσο οδηγούμαστε στο δρόμο της προσωπικής μας ευημερίας. Στο χέρι μας, λοιπόν, είναι να μεταμορφώνουμε το βάτραχο σε πρίγκιπα ή, αν το προτιμάμε, να ομορφαίνουμε απλώς τον βάτραχό μας!

 


Photography Center of Thessaloniki is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Παρουσίαση της φωτογράφου Αγγελικής Καστρινέλλη

Time: Mar 21, 2022 08:00 PM Athens

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81008008055?pwd=SlRvWnp2N0xUZnBDODF4RG5pMjk3UT09

Meeting ID: 810 0800 8055

Passcode: 795909

Παρακαλούμε για την συνέπεια όλων μας στην ώρα του ηλεκτρονικού μας ραντεβού.

Έναρξη στις 8:00μ.μ. & έναρξη συνδέσεων από τις 7:45μ.μ.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί και μέσω you tube
https://www.youtube.com/watch?v=pqjkZGiufIY

 


Ενημέρωση-Προειδοποίηση: Ολόκληρη η συνάντηση-παρουσίαση θα καταγραφεί-μαγνητοσκοπηθεί  για να διατηρηθεί στα Αρχεία του Φ.Κ.Θ. Ζητείται η κατανόηση σας σχετικά με αυτή τη διαδικασία και προτείνεται η συμμετοχή, αποκλειστικά μόνο όσων συμφωνούν.

Aggeliki Kastrinelli

Aggeliki Kastrinelli