31/5/2021 Παρουσίαση του Στέλιου Ντεξή (Α' και Β' μέρος) "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ (pictures in Motion)"

Τη Δευτέρα 31/5/2021, 20.00', ο εικαστικός Στέλιος Ντεξής φιλοξενείται από το ΦΚΘ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Θέμα της παρουσίασής του:  "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ (pictures in Motion)" Β' Μέρος

Με αυτή την παρουσίαση ολοκληρώνεται η θεματική που ξεκίνησε τη Μ. Δευτέρα 26/4/2021.

Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό. 

Topic: Στέλιος Ντεξής: "ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ (pictures in Motion)" Β' Μέρος
Time: May 31, 2021 08:00 PM Bucharest

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81512781693?pwd=UTdxR0xqd3FEdzVTOXk1OTg5blFzU…

Meeting ID: 815 1278 1693
Passcode: 152561

... και στο κανάλι του ΦΚΘ https://www.youtube.com/channel/UC9jIdibDYv-H7sMNmWZN7ew

Μια προσπάθεια απεικόνισης της ιστορικής διαδρομής της οπτικής κουλτούρας και την πρώτη μεγάλη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του χρόνου. Από την έλευση της φωτογραφίας και πρώτα πειράματα της τέχνης με τον χρόνο, την ταύτιση μεταξύ καλλιτέχνη και μηχανής μέχρι τα μοντέρνα και μεταμοντέρνα εννοιολογικά φαινόμενα διαστολής και επιτάχυνσης του.

Ο εικαστικός Στέλιος Ντεξής έχει ως κύριο πεδίο της έρευνας του τις βίντεο-εγκαταστάσεις, την βίντεο/ψηφιακή τέχνη & τα new media arts. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. (1984-1989). Έχει MFA στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από το διατμηματικό εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ και του Ε.Μ.Π. Αθηνών (1998-2000). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με γνωστικό αντικείμενο “Ψηφιακά μέσα και ψηφιακός σχεδιασμός”. Είναι καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικών Μέσων και Κινούμενων Γραφικών» του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει επιμεληθεί και λάβει μέρος σε ένα πλήθος ομαδικών εκθέσεων και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλούς καταλόγους ενώ κάποιες από τις ταινίες του προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια ΕΤ1-ΕΤ3 και σε μορφή streaming video στο ιντερνέτ. Διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ για την δημιουργία ταινιών videoart και εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ. Συνεργάζεται καλλιτεχνικά από το 1999 με την εικαστικό Μυρτώ Βουνάτσου.

Δείτε το πρώτο μέρος της παρουσίασης

https://www.youtube.com/watch?v=XNMetlppn2Q