18/5/2020 Παρουσίαση του αμερικανού φωτογράφου Wynn Bullock μέσω Skype

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 17/5, 9μμ. η τελευταία γι αυτή τη σεζόν συνάντηση μελών του ΦΚΘ μέσω Skype. Επιμέλεια παρουσίασης: Καίτη Παπαναούμ. Παρουσιάζεται το έργο του φωτογράφου Wynn Bullock.

 

Ο Ουίν Μπούλοκ ήταν Αμερικανός φωτογράφος του 20ού αιώνα, του οποίου τα έργα περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές σε περισσότερα από 90 μουσεία παγκοσμίως.

Κατά τη διαμονή του στο Παρίσι όπου είχε μεταβεί για σπουδές μουσικής, γοητεύτηκε με τη δουλειά των ιμπρεσσιονιστών και επηρεάστηκε από τη δουλειά του Ansel Adams, του Man Ray και του Laszlo Mohaly-Nagy κ.α.

Βίωσε μία άμεση σχέση με τη φωτογραφία, όχι μόνο ως μορφή τέχνης που βασίζεται μόνο στο φως, αλλά και σαν όχημα μέσω του οποίου θα μπορούσε να ασχοληθεί πιο δημιουργικά με τον κόσμο, καθώς είχε σπουδάσει φιλοσοφία και ψυχολογία.

Ήταν ένας από τους πέντε καλλιτέχνες των οποίων τα αρχεία ίδρυσαν το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Το μουσείο ΜΟΜΑ της Ν.Υόρκης εξέδωσε ένα εκπληκτικό λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες από διάφορους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και του Wynn Bullock. Υπάρχουν εκδόσεις – ατομικά άλμπουμ για το έργο του τα οποία εκτυπώθηκαν και δημοσιεύτηκαν το 2008 από την οικογένειά του.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=PBkSYAbjZ9U