14.09.2019 Εργαστήριο φωτογραφικής εκτύπωσης με τη Nilden Aksoy

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 εργαστήριο φωτογραφικής εκτύπωσης με τη χρήση της ηλιακής ακτινοβολίας. Το εργαστήριο θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο Δημοτικό Πάρκο (Πρώην αναψυκτήρια), απέναντι από την ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στις δράσεις του GREENWAVE FESTIVAL 2019.

Το εργαστήριο θα λειτουργήσει 11πμ - 5μμ και συμμετέχουν αποκλειστικά μέλη του ΦΚΘ. Από τις 5μμ μέχρι και τη δύση του ήλιου θα γίνει επίδειξη της τεχνικής στους επισκέπτες.

΄Ψυχή' του εργαστηρίου είναι η Τουρκάλα εικαστικός Nilden Aksoy, η οποία αναφέρει σχετικά:

'Θα δουλέψουμε πάνω σε μια τεχνική εκτύπωσης φωτογραφίας που δεν περιέχει χημικά. Θα πάρουμε χρωστικές ουσίες από τη φύση και θα τις χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε εικόνες. Θα πάρουμε κάποια μοναδικά αποτελέσματα. Όλες οι εικόνες θα είναι εφήμερες και η κάθε μια θα έχει διαφορετική κατάληξη. Πάντως οι εικόνες εξαφανίζονται με το χρόνο κι αυτή δεν είναι μια διαδικασία θανάτου. Είναι απλώς η μεταμόρφωση της ζωής μαζί με τη φύση, σαν λουλούδι και με ένα λουλούδι. Έλα και ζήσε την εμπειρία μαζί μας.'

Η Nilden Aksoy γεννήθηκε στην Άγκυρα (Τουρκία). Άφησε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Anatolu το 2007. Πήγε στο IPT στην Πορτογαλία σαν φοιτήτρια Erasmus κατά τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών Φωτογραφίας και Video στο Yildiz Technical University απ' όπου και αποφοίτησε το 2016. Τώρα κάνει Μaster στο τμήμα Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Mimar Sinan. To 2018 συμμετείχε στην Έκθεση Σύγχρονων καλλιτεχνών Akbank, το 2019 στο Artist Istanbul Art Festival, Bazaart της Κωνσταντινούπολης και στο Λιβάδι του Εφήμερου στην Ελλάδα.

http://nildenaksoy.com/wpx/

https://www.facebook.com/GreenWaveThess/