Παρουσίαση του φωτογράφου Jacob Aue Sobol

29 Νοεμβρίου 2012, στο CAFE BAZAAR. Παρουσίαση του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου του πρακτορείου Magnum, Jacob Aue Sobol, με αφορμή το workshop που διοργανώνει το ΦΚΘ τον Ιούνιο του 2013 στο Λαύκο (Πήλιο).

https://www.facebook.com/events/446671738701227/

…επίσης συζητήθηκαν

1. το νέο λογότυπου του ΦΚΘ, που προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Φούντο.

2. οι εκθέσεις του ΦΚΘ του 2012, όπως εμφανίζονται στο site www.fkth.gr και η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πιο λειτουργικού και με μοντέρνα εμφάνιση site.

Συζητήθηκαν επίσης:
1. η πρόοδος της προετοιμασίας της νέας έκθεσης “Cheap Photo – Φωτογραφία για όλους” (εγκαίνια 8/12/2012)     https://www.facebook.com/events/296175983831063/

2. το νέο πρόγραμμα μαθημάτων και workshop (αρχαρίων και προχωρημένων), που διοργανώνει το ΦΚΘ στη διάρκεια του 2013, αποκλειστικά για τα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη του.

Στην συνάντηση συζητήσαμε μεταξύ άλλων και για τη διοργάνωση μαθημάτων (για την ακρίβεια θεματικών σεμιναρίων – εργαστηρίων) αρχαρίων και προχωρημένων, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μόνο τα ταμειακώς ενημερωμένα μέλη (για τους νέους φίλους που δεν το γνωρίζουν η ετήσια συνδρομή μέλους είναι 50 Ευρώ).
Τα θεματικά σεμινάρια θα είναι μηνιαία (2 ή 3 τρίωρα ή τετράωρα ανά ενότητα) και θα γίνουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο (μπορεί και Μάιο) του 2013, ημέρα Σάββατο από τις 11πμ-3μμ, στο καφέ ΒΑΖΑΑΡ (εκτός εξαιρέσεων).
Το πλήρες πρόγραμμα ετοιμάζεται πυρετωδώς και θα ανακοινωθεί (τουλάχιστον για τους 2 πρώτους μήνες) πριν τις γιορτές.
Ενδεικτικά θα υπάρχουν οι εξής ενότητες:
Για τον Ιανουάριο 2 τετράωρα αρχαρίων ( εισαγωγικά – χρήση φωτ. μηχανής – άλλα τεχνικά θέματα κλπ)
Στην συνέχεια μια ενότητα με φωτογραφία στούντιο, μια ενότητα για το photoshop, μια ενότητα για Ιστορία Τέχνης και Αισθητική στη Φωτογραφία κλπ)
Τα σεμινάρια θα κάνουν παλιά έμπειρα μέλη του ΦΚΘ, καθώς και προσκεκλημένοι επαγγελματίες φωτογράφοι.