23 - 25/11 Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τον χαρακτήρα BAZAR υπέρ των σκοπών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, στο Καφενείο Των Συνταξιούχων, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (προβλήτα1).

Έκθεση Φωτογραφίας στο Καφενείο των Συνταξιούχων 
υπέρ των σκοπών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,
Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (K.I.A.) που παρέχει ιατρική περίθαλψη αποκλειστικά σε ανέργους και αναξιοπαθούντες ανεξαρτήτου φυλής και χρώματος. Στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών και νοσηλευτών, στην παντός είδους ενίσχυση από τους πολίτες (δωρεές, παροχές υπηρεσιών, διάθεση εξοπλισμών, φαρμάκων κ.λ.π.,) καθώς και σε έσοδα που προκύπτουν από εκδηλώσεις υποστήριξης του, όπως αυτή.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
και για τούτο ζητά από τα μέλη και τους φίλους του φωτογράφους
να προσφέρουν έργα προς πώληση, υπέρ της δράσης του ΚΙΑ.


Στις δύσκολες μέρες της κρίσης που διέρχεται η χώρα, η ύπαρξη και λειτουργία του Κ.Ι.Α. ανακουφίζει πολλούς άνεργους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, δίνει μαθήματα εθελοντισμού, συλλογικότητας και αλληλεγγύης και οι τέχνες οφείλουν να συνυπάρχουν και να στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες.


Να είμαστε όλοι εκεί! 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συμπληρώθηκε κιόλας ένα χρόνος από τη μέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας ενός εγχειρήματος, που γεννήθηκε από τους αλληλέγγυους υγειονομικούς, που ανέλαβαν την υποστήριξη της υγείας των 50 απεργών πείνας μεταναστών (Ιανουάριος 2011). Στο χρόνο που διανύσαμε προσπαθήσαμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν ποιοτική πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων μεταναστών και ελλήνων με τη βοήθεια υγειονομικών μέσα κι έξω από το ιατρείο (σημαντική προσφορά δεχτήκαμε και από εξωτερικούς συνεργάτες), αλλά και αλληλέγγυων που αφιέρωσαν και αφιερώνουν χρόνο και κόπο στη γραμματεία, στο φαρμακείο και στα διάφορα ιατρικά τμήματα. 
Παρόλο που ευχή όλων, από την αφετηρία αυτής της προσπάθειας αλληλεγγύης, ήταν να ολοκληρωθεί σύντομα ο κύκλος της και να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι ανασφάλιστοι το δικαίωμα στην υγεία σήμερα η ύπαρξη του, δυστυχώς, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Κρίνεται λοιπόν ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για υλική, οικονομική αλλά και ηθική υποστήριξη και ταυτόχρονα για έναν αγώνα μέσα στην κοινωνία για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλους.


Στα πλαίσια των γενεθλίων του ΚΙΑ και της ευρύτερης απεύθυνσης του στους κατοίκους της πόλης, 
σας προσκαλούμε 23-25/11 στο Λιμάνι σε μία σειρά εκδηλώσεων:


23/11 - 25/11 Έκθεση Φωτογραφίας στο Καφενείο των Συνταξιούχων (Προβλήτα 1, αμέσως μετα το Μουσείο Φωτογραφίας) - Εγκαίνια Έκθεσης: 23/11 στις 8μ.μ. (είσοδος ελεύθερη)
(Οι φωτογραφίες έχουν προσφερθεί από τους φωτογράφους προς πώληση σε χαμηλή τιμή υπέρ των σκοπών του ΚΙΑ)


23/11, 9μ.μ., αποθήκη 7 - Συναυλία με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Δημήτρη Μυστακίδη και Φώτη Σιώτα


24/11, 8μ.μ. αποθήκη Δ - Παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης 

 

Δύο λόγια για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης


Αισώπου 24 (περιοχή Βαρδάρη), 1ος όροφος, τηλ. 2310 520 386, koinwniko.iatreio@gmail.com
Αρ. Λογαριασμού για οικονομική υποστήριξη:
Τράπεζα Πειραιώς 5233 – 055191 – 215


Ξεκίνησε από το 2011 τη δράση του με την ευθύνη της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών, σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες, εντελώς δωρεάν για όλους τους ανασφάλιστους-ες, έλληνες και αλλοδαπούς, τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο.
Ραντεβού κλείνει ο ενδιαφερόμενος στο τηλέφωνο 2310 520 386, τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.


Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και της πρωτοβουλίας υγειονομικών, που το εμπνεύστηκε και το λειτουργεί, εντελώς εθελοντικά, με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι-ες σήμερα πετιούνται επίσημα (νομοθετημένα) έξω από το ΕΣΥ, αν δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.
Σε συνεργασία με ένα άτυπο δίκτυο εξειδικευμένων εθελοντών υγειονομικών, ιδιωτών και νοσοκομειακών, γίνεται προσπάθεια να ολοκληρώνονται, πάλι εντελώς δωρεάν, όλες οι απαραίτητες διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις, αλλά και πράξεις αποκατάστασης των ανασφάλιστων, όπου αυτές χρειάζονται.
Για τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου και την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, είναι χρειαζούμενη η οικονομική ενίσχυση από όλους. Το ίδιο χρήσιμο είναι και τα φάρμακα που δεν χρειάζεται κάποιος, να τους τα παραδώσει, πριν λήξουνε.

Θα θέλαμε, με αυτά τα δυό λόγια, να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και τα μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που στάθηκαν αλληλέγγυοι στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγυης Θεσσαλονίκης, προσφέροντας έργα προς πώληση υπέρ των σκοπών του ΚΙΑ.
Πιο πολλές ευχαριστίες αξίζουν σε αυτούς που επί πλέον, αγόρασαν και έργα συναδέλφων ή το πολύ καλό ημερολόγιο του ΚΙΑ.
Η έκθεση έχει τις περισσότερες συμμετοχές από όσες είχαμε ποτέ σε έκθεση, αν εξαιρέσουμε τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Η Οργανωτική Επιτροπή