23/11 Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ.Έκθεση έργων, προβολή και ξενάγηση από τον Βασίλη Καρκατσέλη. Στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά. Σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμαριάς (Φ.Ο.Κ.) - ΦΩΤΟΔΡΑΣΕΙΣ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ….
A 4 HOUR STAND UP COMMEDY

Αν δεν έχετε τι να κάνετε το βραδάκι της Τετάρτης, προτείνουμε μία δωρεάν έξοδο μετά τέχνης.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Νίκος Ζαχαριάδης σας προσκαλούμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 8.00 μμ. στο κτίριο κοιτώνες, του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά (είσοδος από οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη - τηλ.2310 458587).


Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμαριάς (Φ.Ο.Κ.) - ΦΩΤΟΔΡΑΣΕΙΣ, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει μία σύνθετη εκδήλωση για τη φωτογραφία. Εκτός από το κρασί και τα άλλα εδέσματα, σας περιμένει μία έκθεση έργων με βάση τη φωτογραφία (φωτογραφήματα), μία προβολή διαφανειών επ αυτών, ομιλία με θεωρητική ξενάγηση επί της προβολής, και φυσικά, συζήτηση.

Κύριος προσκεκλημένος και ομιλητής ο φωτογράφος / εικαστικός Βασίλης Καρκατσέλης
Θέμα της παρουσίασης οι προσωπικές του έρευνες και η πορεία του από την κλασσική φωτογραφία στην πειραματική και την εκτός ορίων.


Με έργα στους τοίχους από διαφορετικές ενότητες του έργου του, ώστε να γίνεται αντιληπτή η υλική υπόσταση του παραγόμενου έργου, και ταυτόχρονα, με προβολή άλλων, θα γίνει μία προσπάθεια να παρουσιαστούν χρονολογικά τα πειράματα για το πέρασμα από την μία ενότητα στην άλλη. Με διακριτές υποκατηγοριοποιήσεις, έστω και συνοπτικές, θα δοθούν τα αισθητικά και θεωρητικά πλαίσια από τα οποία αυτές ξεκίνησαν ή εντός των οποίων εξελίχθηκαν. Οι εποχές, τα κινήματα, οι προσωπικές ανησυχίες, τα εργαλεία και οι εκάστοτε δυνατότητες του μέσου επιβάλουν έναν χαρακτήρα στην εξέλιξη του έργου κάθε δημιουργού, αλλά και πολλά ανορθολογικά ή μη γραμμικά περάσματα από την μία κατάσταση στην άλλη. Τι γίνεται όταν αυτά τα βλέπουμε με τα μάτια και τις γνώσεις του σήμερα, υπό το πρίσμα των βιωμένων εξελίξεων που προέκυψαν από αυτά, με τα εργαλεία που έχει η φωτογραφία σήμερα (υπολογιστές, Photoshop, ψηφιακές εκτυπώσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια κτλ); 
 

Το σώμα του φωτογραφικού έργου του Καρκατσέλη, ενός ενεργού δημιουργού, που 20 χρόνια τώρα, παίρνει σαφή θέση στα φωτογραφικά πράγματα της χώρας μας, αν και όπως αναφέρει στο βιογραφικό του εκτός του συστήματος διανομής της τέχνης και των επίσημων φορέων του, είναι σημαδεμένο από προσπάθειες αναίρεσης των θέσφατων του μέσου και των αξιών του ή μήπως διεύρυνσης; Είναι γεμάτο πειραματισμούς στο φωτογραφικό status. Επάνω του ανιχνεύονται αρχές από πρόσφατα κινήματα / ροπές της σύγχρονης φωτογραφίας και οι τυχόν προεκτάσεις τους (ή μήπως παραστρατήματα;) προς άλλα συστήματα έκφρασης.


Γενικά θα είναι μία βραδιά για μία φωτογραφία ελεύθερη και χωρίς δεσμεύσεις στη γραφή της, για μία φωτογραφία που πάντα θα παρακάμπτει τους περιορισμούς που θα ορθώνονται εμπρός της, που δεν θα φοβάται τους Λεστριγόνες και τους Κύκλωπες, όπως και αν μοιάζουν σήμερα ή στο μέλλον.

Τηλ. Επικοινωνίας 6977 345494, 6947 197245.