14/4 Προβολή, της εικοσάλεπτης ταινίας για την αμερικανίδα φωτογράφο Ναν Γκόλντιν και συζήτηση για το είδος φωτογραφίας που πρεσβεύει η φωτογράφος, στο CAFE BAZAAR.


Την Τετάρτη 14 Απριλίου έγινε προβολή από το YouTube εικοσάλεπτης ταινίας με θέμα (και για τα) contacts από φωτογραφίες της αμερικανίδας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν. Ακολούθησε συζήτηση για το είδος φωτογραφίας που πρεσβεύει η φωτογράφος.

H Nan Goldin γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον και ξεκίνησε να φωτογραφίζει πολύ μικρή, μετά την αυτοκτονία της αδερφής της, για να διατηρήσει τις αναμνήσεις της. Έγινε γνωστή στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε τη σειρά φωτογραφιών με τους φίλους της και την “άγρια” ζωή τους. Τα έργα αυτά συμπεριλήφθηκαν στη γνωστή προβολή “The Ballad of Sexual Dependency”. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισε να εκθέτει και εκτός της Αμερικής και συνέχισε να προκαλεί αίσθηση μέσα από τις αυτοπροσωπογραφίες της. Όσο οικεία και αν φαίνεται σήμερα η ρεαλιστική ματιά της
Nan Goldin, υπήρξε η πρώτη που την ασπάστηκε δημιουργώντας μία ολόκληρη σχολή και πλέον θεωρείται από τις ηγετικές φωτογράφους της εποχής μας και ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η καλλιτέχνις έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικές γκαλερί σε όλον τον κόσμο, ενώ αναδρομικές της εκθέσεις έχουν φιλοξενηθεί στα πιο γνωστά Μουσεία όπως: Whitney Museum of American Art(Νέα Υόρκη), Pompidou(Παρίσι), Reina Sofia(Μαδρίτη) κ.ά.