3- 24/6 Αργεντίνικο Τάνγκο (TANGO): Βήματα ζευγαριών σε μυστικούς της πόλης δρόμους ... στο Cafe «Ραψωδία», Τσιρογιάννη 3, Λευκός Πύργος

Αργεντίνικο Τάνγκο: Βήματα ζευγαριών σε μυστικούς της πόλης δρόμους . 
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Μαχαιρωμένο είν τ απόγιομα στο πόρτο ..
Στων λιμανίσιων γερανών τους γάντζους 
Κρέμονται κάτι αγκαλιές ..
Και κάτι υποσχέσεις γυάλινες ..
Κρέμουνται ραγισμένες, σιωπηλές καθώς νυχτώνε ..
(Juan Thadeo Nargi)

Στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμπολιτών μας που χορεύει Αργεντίνικο τάνγκο. Στις μιλόνγκες του, δηλαδή τις βραδιές που μαζεύονται όλοι και χορεύουν μέχρι τις μικρές πρωινές ώρες, εισέβαλαν οι καλλιτέχνες φωτογράφοι και αποτύπωσαν με το φακό τους το πάθος, τη χάρη, αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χορευτές. Υπάρχουν επίσης έργα των φωτογράφων, από το Buenos Aires, εκεί όπου γεννήθηκε αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού γεμάτο πάθος και θλίψη. 
Η έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στον φυσικό της χώρο. Δηλαδή μέσα σε μία μιλόνγκα. Στη μιλόνγκα Toca Tango ακούγεται αργεντίνικη μουσική και χορεύουν οι θεσσαλονικείς tangueros, κάθε Τετάρτη από τις 10 το βράδυ, στο καφέ Ραψωδία, Τσιρογιάννη 3, στο Λευκό Πύργο. Έτσι ο θεατής μπορεί να ταξιδέψει σε γοητευτικούς ήχους και εικόνες, αλλά και να αντιληφθεί τι είναι αυτό που ο καλλιτέχνης φωτογράφος αποτύπωσε.

Photo Lila Agrafiotis

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Λίλα Αγραφιώτη, Νίκος Πάντης, Παναγιώτης Οικονομίδης, Βασίλης Καρκατσέλης, Αμαλία Ευαγγελοπούλου, Θανάσης Ράπτης, Απόστολος Ντόμαλης, Άννα Κούρτζα, Αργύρης Λιαπόπουλος, Γιάννης Γαλανόπουλος, Κίμων Αξαόπουλος, Βασίλης Σπύρου, Στέφανος Παναγιωτίδης, Ευθύμης Μουρατίδης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Κωστής Δελάκης, Λία Παπαδράγκα, Γιάννης Χαυλίδης, Νανά Χατζηαθανασιάδου, Αλέξανδρος Δοβρίδης και η Βίκη Μαρία Ιωάννου.

 

Την Βραδιά των εγκαινίων η Μιλόνγκα Toca Tango σας προσκαλεί να μετατρέψουμε τη βραδιά, σε βραδιά χορού με Αργεντίνικο Τάνγο, στο μπαλκόνι του Cafe Ραψωδία. Με την πνοή του Μπουένος Άιρες, στους ήχους της μουσικής των Troilo, Canaro, Piazzola, Gotan Project, Libedinski και άλλων μουσικών δημιουργών, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας το γοητευτικό χορό των tangueros (χορευτών) και να κάνουν, ίσως, τα πρώτα τους βήματα ... Το τάνγκο δεν είναι μόνο ποίηση και μουσική, ούτε απλώς ένας ερωτικός χορός. Είναι ταυτόχρονα και κοινωνικός χορός που δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να εκφράσουν τις πιο ευαίσθητες πλευρές της προσωπικότητάς τους, όπως τη χαρά, τη θλίψη, το πάθος τους ....

Οι διοργανωτές:

1) Η Μilonga TOCA TANGO
2) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ