28/1/2021 «Ιχνηλατώντας το έργο του Eikoh Hosoe» Παρουσίαση του Ιάπωνα φωτογράφου, από τον Γιάννη Μεζέ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας μια σειρά  επιτυχημένων παρουσιάσεων , μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom,  τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, στις 8,30 μμ, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του σπουδαίου Ιάπωνα φωτογράφου Eikoh Ηοsoe, από τον Γιάννη Μεζέ(φωτογράφος, μέλος του ΦΚΘ).

Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό.

«Ιχνηλατώντας το έργο του Eikoh Hosoe οδηγούμαστε σε μια σταδιακή αποκωδικοποίηση του κλίματος της μεταπολεμικής Ιαπωνίας, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό από ανθρώπους μιας άλλης κουλτούρας. Οι αντισυμβατικές, σκοτεινές φωτογραφίες του - που σήμερα δεν μας ξαφνιάζουν - ήταν ρηξικέλευθες για την εποχή τους. Σε μετωπική σύγκρουση, θα μπορούσε να πει κανείς, με τον φωτορεαλισμό των υπόλοιπων φωτογράφων.  Μας εισάγουν στο κλίμα της παρακμής της ιαπωνικής κοινωνίας που προσπαθεί να βρει το βηματισμό της μετά το τραύμα του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Κύρια χαρακτηριστικά της: το βάρος της παράδοσης αλλά και η αναζήτηση και συγκρότηση μιας νέας πρότασης. Τα θέματα του Eikoh Hosoe είναι κυρίως πρόσωπα της Τέχνης που υποδύονται θεατρικούς ρόλους μπροστά στον φωτογραφικό φακό. Πρόκειται ίσως για μια ασυνείδητη απόπειρα ενοποίησης διαφόρων μορφών τέχνης σε μια ενιαία αφήγηση».

 

Eikoh Hosoe


 "Ιχνηλατώντας το έργο του Eikoh Hosoe" Παρουσίαση του Ιάπωνα φωτογράφου, από τον Γιάννη Μεζέ - Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
 Feb 1, 2021 08:30

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81774153018?pwd=aFFVb2VLRUhuUWIzZXpvWXI2Q09yQT09

Meeting ID: 817 7415 3018
Passcode: 216794


Eikoh Hosoe