Η Gihan Tubbeh παρουσιάζει τη φωτογραφική της δουλειά

Τη Δευτέρα 25/1/2021, 20.30', η Περουβιανή φωτογράφος Gihan Tubbeh παρουσιάζει μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ τη φωτογραφική της δουλειά.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87317137390?pwd=MWV6UVBJSkhaaWRlTlVJQ2ZIR1h5Q…

Meeting ID: 873 1713 7390
Passcode: 814021

Η Gihan γράφει:
"Η πιο πρόσφατη δουλειά μου περιστρέφεται γύρω από την αρχαιολογία και την ποίηση του χρόνου σε σχέση με την επικράτεια, αναζητώντας κρυμμένα σημάδια σε πολλαπλές γλώσσες ύλης χαραγμένες στο τοπίο. Σε μια προσπάθεια να αποκαλύψω τα αινίγματα και τις επιγραφές της φύσης, μέσα από την ιστορία και την αρχιτεκτονική της σκέψης, οι φωτογραφίες μου προσπαθούν να αποθανατίσουν την αρχέγονη σοφία, αναζητώντας ίχνη και γραπτά που αποκαλύπτει μόνο ο χρόνος. Στη δουλειά μου, το τοπίο γίνεται πρωταγωνιστής για να επισημάνει τη μυστική τάξη της φύσης, την αντίφαση για το πώς πρέπει να ενωθούν μερικά αντίθετα για να συνυπάρχουν, επιδιώκοντας να μετατρέψουν αυτές τις απροσδιόριστες εικόνες σε συναισθηματικά τοπία, όπως μια μεταμόρφωση του φυσικού και του ψυχολογικού. Συνδυάζοντας διαισθητικά ασυμβίβαστα, όπως στην ποίηση, η ασάφεια αποκτά κατά λάθος νέο νόημα και δημιουργεί νέα κατανόηση. Οι φωτογραφίες μου είναι απροσδιόριστες, δεν εξηγούν, έρχονται απαλά ή απλά βγάζουν ένα φύσημα."

Gihan Tubbeh, Λίμα, Περού, 1984
Ζει και εργάζεται μεταξύ Περού και Ευρώπης. Αμέσως μετά τις σπουδές της στον κινηματογράφο και τη φωτογραφία στην πρωτεύουσα του Περού, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Joop Swart Masterclass από το World Press Photo το 2009. Στη συνέχεια είναι υποψήφια και επιλέγεται να συμμετάσχει στο Reflexions Masterclass που διευθύνει ο Giorgia Fiorio – και είναι επικεντρωμένο στη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες - σε διάστημα 3 ετών σε διαφορετικά μέρη σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχοντας πολλαπλές συναντήσεις για την ανάπτυξη διάφορων projects. Η δουλειά της έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων από το World Press Photo, Pictures of the Year International, Magnum Foundation, μεταξύ άλλων. Πέρυσι, δημοσίευσε το πρώτο της φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «De Tiempo en Tiempo un Volcán Estalla», ένα αλληγορικό ταξίδι στη γυναικεία κατάσταση μέσα στο σύμπαν, μέσω μιας ποιητικής κατασκευής, συνδέοντας διακριτικά της φύσης με το βασίλειο του ανθρώπου και των ζώων και τον Κόσμο.

Βραβεία:

2018

First Prize in Premio Pampa Energía FOLA Fototeca Latinoamericana Magnum Foundation Fund Grantee - with Martin Weber & Roberto HuarcayaSelected among the 20 photographers to follow by DEBUTS (Poland) Special Prize Artes Mexico- Luz del Norte LA Photography Competition

2011

Award for Best Photographer of the Year: POY Lat Honorable Mention in Nuestra Mirada category POY Lat Third place in the Society and Conflict category POY Lat Selected for Reflexions Masterclass (Europe 2011-2013)

2010

First place Daily Life of World Press Photo 2009

Joop Swart Masterclass of World Press Phot

2008

Finalist, National Photography Award Eugene Courret

https://www.facebook.com/events/431239214886040

http://gihantubbeh.com/