15/1/2021 Παρουσίαση του Παύλου Παπαδόπουλου με τίτλο, «Τί έκανα στη διάρκεια του εγκλεισμού και στη νέα εποχή του Covid- 19»

Ζούσαμε και ζούμε μία κατάσταση πρωτοφανή. Ο Covid 19 έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε, αλληλεπιδρούμε και σκεφτόμαστε.

Η επέλαση του ιού άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την καθημερινότητά μας, ξαναγράφει την ιστορία και πιθανότατα δημιουργεί τις ασφυκτικά «ιδανικές» συνθήκες για έναν δημιουργό, γενικά, ή στην περίπτωση μας για έναν φωτογράφο, να εκφράσει τους φόβους, τις ανησυχίες, ακόμη ίσως και τις ελπίδες που γεννά μέσα του αυτή η νέα εποχή.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του, να μοιραστούν τις δημιουργίες τους κατά την πρώτη φάση εγκλεισμού (καραντίνας) εξ αιτίας του covid-19 και να συζητήσουν μαζί μας τυχόν απορίες και προβληματισμούς που γεννήθηκαν ή γεννιούνται από αυτά.

O Παύλος Παπαδόπουλος παρουσιάζει (στην ιστοσελίδα στην παρούσα φάση εξαιτίας της αναβολής των συναντήσεων) μέρος από την ενότητά του « Μολυσμένοι δρόμοι », από το έργο του αυτήν την περίοδο.

Παύλος Παπαδόπουλος

Μολυσμένοι δρόμοι

Αποτύπωση του φόβου και της ανασφάλειας που πλανάται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε καθεστώς κυκλοφορίας υπό όρους. Οι φωτογραφίες αφορούν την περίοδο πανδημίας του έτους 2020.

Παύλος Παπαδόπουλος

 

Παύλος Παπαδόπουλος