28/12/2020 Παρουσίαση του Ευθύμη Μουρατίδη με τίτλο, «Τί έκανα στη διάρκεια του εγκλεισμού και στη νέα εποχή του Covid- 19»

Ζούσαμε και ζούμε μία κατάσταση πρωτοφανή. Ο Covid 19 έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε, αλληλεπιδρούμε και σκεφτόμαστε.

Η επέλαση του ιού άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την καθημερινότητά μας, ξαναγράφει την ιστορία και πιθανότατα δημιουργεί τις ασφυκτικά «ιδανικές» συνθήκες για έναν δημιουργό, γενικά, ή στην περίπτωση μας για έναν φωτογράφο, να εκφράσει τους φόβους, τις ανησυχίες, ακόμη ίσως και τις ελπίδες που γεννά μέσα του αυτή η νέα εποχή.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάλεσε τα μέλη του, να μοιραστούν τις δημιουργίες τους κατά την πρώτη φάση εγκλεισμού (καραντίνας) εξ αιτίας του covid-19 και να συζητήσουν μαζί μας τυχόν απορίες και προβληματισμούς που γεννήθηκαν ή γεννιούνται από αυτά.

Ο Ευθύμης Μουρατίδης, παρουσιάζει  (στην ιστοσελίδα στην παρούσα φάση εξαιτίας της αναβολής των συναντήσεων) μέρος των εικόνων που δημιούργησε από την ενότητά του με τίτλο «Home covid»

Home covid  Ευθύμης Μουρατίδης

 

Home covid 

«Συχνά χρειαζόμαστε μια αφορμή ή ένα κάτι τις .... για να αρπάξουμε το νήμα και να προχωρήσουμε παρακάτω.
Κι αυτό έγινε αναγκαστικά με το ολικό απαγορευτικό και τον εγκλεισμό μας στο σπίτι για πολλές ώρες.
Άρχισα να βλέπω, να παρατηρώ και να περιεργάζομαι διάφορα αντικείμενα της καθημερινότητας και να εμβαθύνω σ' αυτά.
Να βλέπω και να ψάχνω εντός μου, να αναρωτιέμαι: είμαι εγώ, δεν είμαι; Και ποιος είμαι εγώ και τι κάνω και όλα τα συναφή.
Σ' αυτή την ενότητα παρουσιάζω ένα μικρό ταξίδι με εικόνες από αυτήν την περιπέτεια.»