19/10/2020 «Τί έκανα στη διάρκεια του εγκλεισμού και στη νέα εποχή του Covid- 19» (Μέρος β΄)

Συνεχίζουμε στον πολυχώρο Albatros, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

 

«Τί έκανα στη διάρκεια του εγκλεισμού και στη νέα εποχή του Covid- 19»

(Μέρος β΄)

 

Προσοχή, περιορισμένες θέσεις (covid-19 ένεκα)!

Θα πρέπει, όπως και για τις προηγούμενες συναντήσεις μας, να κλείσετε εγκαίρως θέση. Προσέλευση υποχρεωτικά με μάσκα. Θα υπάρχει θερμομέτρηση στην είσοδο. Ο χώρος αερίζεται και απολυμαίνεται.

 

Σίγουρα η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.

Ζούμε μία κατάσταση πρωτοφανή. Ο  Covid 19 έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε, αλληλεπιδρούμε και σκεφτόμαστε. 

Η επέλαση του ιού άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την καθημερινότητά μας, ξαναγράφει την ιστορία και πιθανότατα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για έναν δημιουργό γενικά, ή στην περίπτωση μας για έναν φωτογράφο, να εκφράσει τους φόβους, τις ανησυχίες, ακόμη ίσως και τις ελπίδες που γεννά μέσα του αυτή η νέα εποχή.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης λοιπόν, στο ξεκίνημα του νέου ακαδημαϊκού έτους, και επιχειρώντας να στήσει μία γέφυρα  ανάμεσα στην προ κόβιντ εποχή, όπου υποχρεωθήκαμε οι συναντήσεις της Δευτέρας να λήξουν άδοξα, και στο σήμερα,  ζήτησε  από τα μέλη του, να παρουσιάσουν έργα ή πρότζεκτ που παρήχθησαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Κάλεσε ,δηλαδή, τα μέλη του, να μοιραστούν τις δημιουργίες τους και να συζητήσουν μαζί μας τυχόν απορίες και προβληματισμούς που γεννήθηκαν ή γεννιούνται από αυτά. Κάτι σαν portfolio αλλά δίχως τη σχετική αυστηρότητα.

Περισσότερο σα φιλική συζήτηση μεταξύ ομοίων.

Η παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων φωτογράφων ολοκληρώθηκε  με απόλυτη επιτυχία. 

Συνεχίζουμε λοιπόν, το δεύτερο μέρος της παρουσίασης,  τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 8.00 μμ στον πολυχώρο Albatros, Ιασωνίδου 4 με Αρριανού,  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (περιοχή Καμάρα).

 

Θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους οι:

Βασίλης Καρκατσέλης

Κατερίνα Μπάτσιου

Γιάννης Πόμάκης και

Γιάννης Μεζές

 

Η κάθε παρουσίαση θα έχει διάρκεια μισής ώρας και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί και τρίτος κύκλος παρουσιάσεων, με τελικό μας στόχο τη δημιουργία ενός φωτογραφικού βιβλίου ή μίας έκθεσης με σχετικό θέμα.

 

Υπεύθυνη παρουσίασης των φωτογράφων: Αλέκα Τσιρώνη