16/12/2019 - Ο Niko J. Kallianiotis στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 16 του Δεκέμβρη ο Niko J. Kallianiotis στη Θεσσαλονίκη.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για να κατανοήσουμε ποια είναι η φωτογραφία σήμερα, τι την απασχολεί, τι και πως φωτογραφίζει, προτείνει στους φωτογράφους της Θεσσαλονίκης, τους πάσης φύσεως δημιουργούς και το φιλότεχνο κοινό, την επαφή με ένα δημιουργό εξ Αμερικής (ΗΠΑ) και το έργο του.

Τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, στις 20.00, φιλοξενούμενός μας θα είναι ο Νίκος Γ. Καλλιανιώτηςφωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας.

Θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να μας μιλήσει για την φωτογραφία, γενικώς, αλλά και κυρίως αυτό, το πως την αντιλαμβάνεται και την ασκεί ο ίδιος.

Όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ελάχιστα βιογραφικά στοιχεία του φωτογράφου

Ο Νίκος Γ. Καλλιανιώτης είναι φωτογράφος και καθηγητής Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια και στο Πανεπιστήμιο του Scranton, και έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Marywood και στο Luzerne College στην Πενσυλβάνια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτορεπόρτερ σε εφημερίδες όπως στην Gannett newspaper και εργάστηκε στο Watertown Daily Times, στο The Times Leader, στο The Citizens Voice ενώ είναι και συνεργάτης των The New York Times.

Το έργο του έχει δημοσιευθεί και εκτεθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ενώ η μονογραφία του, America in a Trance, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Damiani της Ιταλίας το 2018, έχει λάβει εγκωμιαστικά σχόλια σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα έντυπα ανά τον κόσμο. Το έργο του «America in a Trance» παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Photo Biennale 2018 στη Θεσσαλονίκη ενώ αποτελεί από το 2019 μέρος της συλλογής του ΜOMus (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης).
Ο Νίκος είναι κάτοχος πτυχίου B.F.A και M.A από το Πανεπιστήμιο Marywood και M.F.A από το School of Visual Arts.

Περισσότερα στη σελίδα του: www.nikokallianiotis.com