11.11.2019 - Θανάσης Αθανασιάδης: Φωτογραφία Δρόμου, urban, ερήμου

11.11.2019 - Φωτογραφία Δρόμου, urban, ερήμου

Παρουσίαση ενός οδοιπορικού στο Μαρόκο από τον Θανάση Αθανασιάδη

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει την προσπάθειά του για ένα συνεχή και ανοικτό διάλογο υπέρ των διαφόρων εκδοχών της φωτογραφίας σήμερα. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με κάτι που δε μπορεί ποτέ κανείς φωτογράφος να αποφύγει, τη δημιουργία εικόνων κατά τη διάρκεια των διακοπών του ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε γνωστούς ή άγνωστους τόπους, ιδιαίτερα σε φωτογενείς ή εξωτικούς τόπους.

Η ταξιδιωτική φωτογραφία, δεν είναι μια απλή καταγραφή εικόνων.Είναι πολλά ακόμα. Είναι τα ήθη και τα έθιμα ανθρώπων – η καθημερινότητά τους – σε κόσμους που μοιάζουν εξωπραγματικοί στα ‘’δυτικά μας μάτια’’.“Η ταξιδιωτική, σαν ένα από τα πολλά είδη της φωτογραφίας, έχει το ‘’χάρισμα’’ να περιλαμβάνει μέσα της, κάποια από τα βασικά κομμάτια της.

Αυτά της φωτογραφίας δρόμου, του εκάστοτε αστικού τοπίου, της καταγραφής της καθημερινότητας άλλων κόσμων και τόπων, τα ήθη και τα έθιμα δηλαδή ανθρώπων, ξένων πολλές στην κουλτούρα του φωτογράφου. Αυτό θα προσφέρει η παρουσίαση του ‘’οδοιπορικού στο παραδοσιακό Μαρόκο’’

Μια φωτογραφική περιήγηση σε μια χώρα των 38,5 εκατομμυρίων, που το 80% της επιφάνειάς του καλύπτεται από έρημο.Οι περιπλανήσεις στα δαιδαλώδη σοκάκια των γραφικών χωριών είναι μοναδική εμπειρία.

Φοινικώνες, κάσμπες και κσουρ, οάσεις και ερημικά τοπία που διαδέχονται το ένα το άλλο, είναι η μοναδική ομορφιά αυτού του οδοιπορικού, ενός ξεχωριστού τόπου” λέει ο φωτογράφος.

... όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817, στις 8μμ .

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Έχουμε πολλά θέματα να διερευνήσουμε, όπως πχ «και τι κάνουμε αυτό το υλικό, όταν γυρίσουμε στη βάση μας;» ή «φωτογραφίζουμε με κάποιο στόχο από τα πριν (πχ δημοσίευση κάποιου άρθρου) ή όχι;» κτλ