Παρουσίαση του Αργύρη Λιαπόπουλου: "ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΠΙΟΥ"

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00', ο φωτογράφος Αργύρης Λιαπόπουλος θα παρουσιάσει στον Α' όροφο του Καφέ Μπαζάρ, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, ένα μέρος της δουλειάς του με θέμα "ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΠΙΟΥ". Όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης. Είσοδος δωρεάν.

Ο Αργύρης Λιαπόπουλος γεννήθηκε το 1959 στο Κλειδί Ημαθίας. Σπούδασε οικονομικά στην Α. Β. Σ. Θεσσαλονίκης. Με την φωτογραφία ασχολείται συστηματικά από το 1988. Ανέπτυξε πλούσια δράση με εκθέσεις, επιμέλειες εκθέσεων, happenings. Φωτογραφίες και εργασίες του έχουν γίνει εξώφυλλα σε βιβλία, αποτελέσαν υλικό βιβλίων, δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και έχουν γίνει αφιερώματα στον ημερήσιο τύπο και  στα ΜΜΕ. Έχει εκθέσει τη δουλειά του και πήρε μέρος σε σημαντικούς Φωτογραφικούς θεσμούς με ομαδικές και ατομικές δουλειές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

"Η δημιουργία δεν τελειώνει ποτέ. Ακόμη κι αν όλα έχουν ειπωθεί πάντα κάποιος τόνος, πάντα κάποια απόχρωση, πάντα μια μελωδία θα μπορεί να προσθέτει τις αξίες της και την ομορφιά της, να ζεστάνει τη σκέψη, να φωτίσει την καρδιά.
Τα έργα του Αργύρη Λιαπόπουλου είναι ακριβώς αυτό. Είναι το υλικό από την αθέατη πλευρά της Σελήνης. Αυτή που ενώ αιώνες τώρα γνωρίζαμε την ύπαρξη της και κέντριζε το επιστημονικό μας ενδιαφέρον αλλά και την καλλιτεχνική μας προδιάθεση, δεν βρίσκαμε την διαδικασία για να την απολαύσουμε.
Με τα έργα του αυτά, ένας νέος αλλά από παλιά κόσμος-αθέατος ίσως με πρώτη ματιά-μας παρουσιάζεται, για να σκλαβώσει την ψυχή μας, να κρατήσει τη ματιά και ταυτόχρονα να την απελευθερώσει σε νέους ορίζοντες. Σα φυσιοδίφης ταξιδεύει και παρατηρεί. Με αγάπη σκύβει επάνω στο παρελθόν. Αναζητεί και ανακαλύπτει γι’ αυτόν, για το έργο, για μας. Ένα ταξίδι στο χώρο του σχεδόν αόρατου….” Βασίλης Καρκατσέλης, Απρίλιος 1994 ( Απόσπασμα από την προλόγηση της έκθεσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο με τίτλο ¨ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΥΒΗ”).
www.liapopoulos.gr