Ο Ευθύμης Μουρατίδης παρουσιάζει την Sally Mann

Τη Δευτέρα 23/11, στις 8μμ, ο Ευθύμης Μουρατίδης θα παρουσιάσει την αμερικανίδα φωτογράφο Sally Mann. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης.
... στο καφέ ΒΑΖΑΑΡ (πεζόδρομος Παπαμάρκου, Πλατεία Άθωνος)

"To θεματικό της Sally Mann αγκαλιάζει το καθημερινό, αυτό που η ίδια αποκαλεί "τέχνη κάτω από τη μύτη μου" : την οικογένειά της,τον τόπο τους,την ιστορία της...Όμως η ματιά της στέκεται πάνω τους με ασυνήθιστες προθέσεις - κριτικές,σουρεαλιστικές,ρομαντικές - και τα βυθίζει στις ανησυχητικές αφηγήσεις που γοητεύουν τους θεατές της εδώ και τέσσερις δεκαετίες.Την τέχνη την υποβάλλουν η φύση,η φευγαλέα ομορφιά,ο χρόνος που περνά,η αγάπη, και τα μεγαλειώδη θέματα της περιπέτειας,της θνητότητας και του ερωτισμού που τα συνοδεύουν."Laura Donson         

Η Sally Mann γεννήθηκε το 1951 στο Lexington της Virginia και σπούδασε σπούδασε θεωρία της φωτογραφίας στο Praestegaard Film School, στο Aegean School of Fine Arts,στο Apeiron, και στο Ansel Adams Yosemite Workshop.
Το 1988 εκδίδει τη συλλογή At twelve : portraits of young women και το 1992 την συλλογή Immediate Family όπου παρουσιάζει φωτογραφίες από τα τρία της παιδιά στην καθημερινή ζωή τους πραγματεύεται τα μπερδεμένα συναισθήματα που δημιουργεί το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, φωτογραφίζοντας τις κόρες της με έναν τρόπο που θα σχολιαστεί αντιφατικά και ενίοτε αρνητικά από τους θεωρητικούς και τους κριτικούς, μερικοί από τους οποίους την κατηγορούν ότι παράγει παιδική πορνογραφία.
Οι κακές κριτικές θα την αναγκάσουν να στραφεί κατόπιν σε διαφορετικά θέματα. Στις τελευταίες της δουλειές, Mother Land:Recent Georgia and Virginia Landscapes (1997), What remains (2003) και Deep South (2003) η Mann φωτογραφίζοντας με παλιές μηχανές και ταλαιπωρημένους φακούς, δημιουργεί ονειρικές εικόνες τοπίων, αντλώντας έμπνευση από το ρεύμα του πικτοριαλισμού και κυρίως από τους Watkins και O’Sullivan.