ΕΚΘΕΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ FLUXUS ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Be a postage stamp VS Covid -19

ΕΚΘΕΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ FLUXUS

ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στις 8.00μμ, εγκαινιάζεται στη 'Ζώγια' η έκθεση των εικόνων που συμμετείχαν σε δύο από τις δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο της “1ης Διεθνούς Συνάντησης του ελληνικού FLUXUS”, που διοργανώνει, από το 2019 το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το 3ο Εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (Διευθυντής: Γιώργος Τσακίρης), μαζί με το Fluxus Zone Atelier του Γιάννη Σταμενίτη.

Η έκθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια μίας σειράς πολύτροπων FLUXUS περφόρμανς και δράσεων που έγιναν στο 'Λιβάδι του Εφήμερου V' τον περασμένο Αύγουστο.

 

Οι δράσεις των οποίων τις συμμετοχές θα δούμε σε αυτή την έκθεση, είναι αποτέλεσμα διεθνούς ενεργοποίησης και μορφής επικοινωνίας μας κατά το διάστημα του «Πρώτου Εγκλεισμού» εξ αιτίας του Covid-19, το Φεβρουάριο του 2020.

Ξεκινήσαμε με την πρώτη αναγγελία «Ο εγκλεισμός λόγω του ιού: Καραντίνα και δημιουργικότητα!» (70 συμμετοχές από όλο τον κόσμο) και λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας (εξαιτίας του κοροναϊού), η διοργάνωση εμπλουτίστηκε με μία ακόμη επίκαιρη δράση, την «Γίνε και εσύ ένα FLUXUS γραμματόσημο! COLD and FLU / XUS» (55 συμμετοχές από όλο τον κόσμο).

Και οι δύο ολοκληρώθηκαν στις 4/5/2020

Fluxus VS COVIDE-19 https://issuu.com/photographycenterthessaloniki/docs/fluxus_vs_covide19

Be a postage stamp! https://issuu.com/photographycenterthessaloniki/docs/be_a_postage_stamp_

 

Περισσότερα: https://www.fkth.gr/el/node/1110

 


ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις φωτογραφικές του δράσεις με τον γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα της πόλης μας» κατεβαίνει στο δρόμο και με την ευκαιρία των εγκαινίων, στήνει υπαίθριο σκηνικό (φόντο) με στόχο να φωτογραφηθούν οι «φυλές» των εγκαινίων των εκθέσεών μας,  να φωτογραφίσουμε τους παρόντες ή τους περαστικούς που δέχονται να ποζάρουν μπροστά στο λευκό σεντόνι.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας να γνωστοποιηθεί η παρουσία του ίδιου του ΦΚΘ και της «άλλης φωτογραφίας» στο κοινό της Θεσσαλονίκης,  

Θα είναι και μία μεγάλη ευκαιρία, εκτός των άλλων,  να ξαναβρεθούμε μέλη και φίλοι και να συζητήσουμε για τη φωτογραφία που μας ενδιαφέρει, γιατί όχι και για το FLUXUS.

Πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή να φωτογραφίσετε και φωτογραφηθείτε.

ΔΡΑΣΗ ΖΩΓΙΑ_2

 

info:

«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια (τλφ 2310 243459)

 Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη.

Ανοικτά όλη τη μέρα.

Τηρούνται οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες.

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: έως τις 31/10/2021

Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr)