18/11/2019 - Τρεις φωτογράφοι παρουσιάζουν το έργο τους.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει την προσπάθειά του για ένα συνεχή και ανοικτό διάλογο υπέρ των διαφόρων εκδοχών της σύγχρονης φωτογραφίας.

... όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817, στις 8μμ

Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουν την δουλειά τους τρεις φωτογράφοι, ο Λευτέρης Μικρός, η Sofia De Benedictis και ο Morten Christiansen.  Δουλειές με διαφορετικό χαρακτήρα, με κοινή βάση τον πειραματισμό και τη διερεύνηση του μέσου και της δημιουργικής έκφρασης άλλοτε μέσω της κοινωνικής φωτογραφίας, την προσωπική αφήγηση ή την επιστημονική διερεύνηση.

Θα γίνει ανάλυση της διαδικασίας που ακολουθείται για την δημιουργία ενός προτζεκτ και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που αφορούν την σύλληψη και την πραγμάτωση μιας ιδέας.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Ο Λευτέρης Μικρός (γεν.1991) ζει και εργάζεται στην Χάγη,  όπου σπουδάζει στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, KABK).

Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και έχει παρουσιάσει το έργο του σε εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, καθώς και στον έντυπο και online Τύπο. Η φωτογραφική του δουλειά κυμαίνεται σε ένα ευρύ φάσμα από την προσωπική αφήγηση και το φαντασιακό, στην επιστημονική έρευνα και την διαδραστική προβολή έργων υπό μορφή installation

 

Η Sofia De Benedictis είναι Ιταλίδα φωτογράφος, γεννημένη στη Ρώμη και με βάση τη Χάγη, όπου παρακολουθεί το Bachelor of Photography στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών.

Τα πρώτα της έργα εστιάστηκαν στο κοινωνικό περιβάλλον, δουλεύοντας μέσα σε μικρές κοινότητες, αναζητώντας την οικειότητα και γοητευμένη από την ανθρώπινη ύπαρξη σε μια πραγματικότητα όπου η ιδιωτική και η δημόσια σφαίρα συχνά επικαλύπτονται. Στην συνέχεια της πορείας της ως φωτογράφος  αισθάνθηκε την επείγουσα ανάγκη να επεκτείνει τις γνώσεις της για το μέσο, να πειραματιστεί με διαφορετικές προσεγγίσεις του και να εξερευνήσει διαφορετικές αφηγηματικές μεθόδους.

 

Ο Morten Christiansen είναι Δανός φωτογράφος που γεννήθηκε το 1990. Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου όπου σπούδαζε. Αφού εργάστηκε στη τομέα του κινηματογράφου για ορισμένα χρόνια, παρακολούθησε τη σχολή καλλιτεχνικής φωτογραφίας  της Κοπεγχάχης, Fatamorgana, από την οποία αποφοίτησε το 2016. Το έργο του περιστρέφεται γύρω από έντονα αυτοβιογραφικά θέματα χρησιμοποιώντας συχνά μια μη γραμμική αφήγηση.