11-13.3.2017, Συμμετοχή του ΦΚΘ στη 12η Photovision με θέμα: Η Ελλάδα μας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ

12Η PHOTOVISION (11-13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017).

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εκθεσιακό πρόγραμμα των  παράλληλων εκδηλώσεων της 12ης Photovision, της  μεγαλύτερης έκθεσης για την φωτογραφία, το βίντεο και τις εφαρμογές της, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαρτίου 2017, στον εκθεσιακό χώρο ου TAE KWON DO, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου. Οι οκτώ συμμετέχοντες φωτογράφοι, με εννέα φωτογραφίες, πραγματεύονται, ο καθένας με την δική του οπτική, το κεντρικό θέμα «Η Ελλάδα μας».

Οι συμμετέχοντες είναι οι:

  1. Αντώνης Μακρυδημήτρης,
  2. Βασίλης Μαντάς,
  3. Γιάννης Λογιωτατίδης,
  4. Γιώργος Μαντάς,
  5. Δημήτρης Μιχαηλίδης,
  6. Μαρία Μάνιου,
  7. Μένη Σεϊρίδου και
  8. Σταύρος Ξηρός.

 

(Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό φωτογραφικό περιοδικό www.ifocus.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες: http://photovision.gr/photovision-2017/

 

Λίγα λόγια για το θέμα από το διοργανωτή:

Η Ελλάδα μας

Mερικά φωτογραφικά θέματα υπερβαίνουν τον τίτλο τους. Παραπέμποντας σε έννοιες με πολλαπλές υποδηλώσεις, περικλείουν όχι μόνον φωτογραφικά αντκείμενα αλλά και ισχυράσυναισθήματα. Η Ελλάδα μας, είναι τα πάντα. Το ευρύτερο σπίτι μας, η αρχέγονη γη, η κληρονομιά και η παράδοση. Είναι το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο γεννιόμαστε, ζούμε, ερωτευόμαστε, κάνουμε οικογένειες, μεγαλώνουμε και κάποια στιγμή μας περιβάλλει ως την αιωνιότητα.

Η Ελλάδα έχει τόσες και τόσες πτυχές. Είναι το πολυδιάστατο φυσικό τοπίο, από πόλεις, χωριά, ακρογιαλιές, βουνά και δάση. Είναι οι μοναδικοί της άνθρωποι με την φυσική ευγένεια, τον αυθορμητισμό και την πηγαία κοινωνικότητα, είναι των ελλήνων οι παρέες και κοινότητες, τα γλέντια και οι συναναστροφές, ο μόχθος. τα επιτεύγματα αλλά και τα προβλήματα της οικονομικής δυσχέρειας που περνάει ο τόπος. Είναι πράγματα σπουδαία αλλά και απλά της καθημερινότητάς μας, όσα μας ενθουσιάζουν και μας θυμώνουν, οι αποτυπώσεις του χαρακτήρα μας και της ζωής μας.

Η Ελλάδα μας παρέχει απλόχερα φωτογραφικές ευκαιρίες. Πόλεις με τα επιβλητικά κτήρια, τα ιστορικά κέντρα, την αρχιτεκτονική παράδοση, τα μνημεία, τα άλση, τους νυκτερινούς φωτισμούς κλπ. Πολύμορφο φυσικό τοπίο με βαθύ γαλάζιο, κατάφυτα δάση, πανίδα και χλωρίδα, ανθρώπους στις γεωργικές τους ενασχολήσεις. Ανθρώπους της Ελλάδας στους χώρους δουλειάς, διασκέδασης, καλλιτεχνικής έκφρασης κλπ.

Το μόνο όριο είναι η φαντασία, η ευαισθησία, η έμπνευση και η δημιουργικότητα για να διατυπώσει κανείς την εκδοχή του για το θέμα “Η Ελλάδα μας” Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το κάλεσμα της Photovision προς τα μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Να σχηματιστεί ένα πανόραμα εικόνων, ένα καλειδοσκόπιο προσεγγίσεων και μέσα από την ποικιλομορφία να αγγίξουμε την ψυχή της “Ελλάδας μας”.