Η παρουσία του ΦΚΘ στο Μεξικό και στο Plovdiv (Φιλιππούπολη)

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 8.30′ μμ, έγινε η πρώτη συνάντηση των μελών και των φίλων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για τη φετινή σαιζόν.

Σε αυτήν έγινε μία παρουσίαση (με τη συνοδεία προβολής φωτογραφιών και βίντεο) σχετικά με την παρουσία του ΦΚΘ στο Μεξικό (2η Παγκόσμια Συνάντηση Φωτογραφικών Κέντρων) τον Σεπτέμβριο του 2011.

Παρουσιάστηκε η συμμετοχή του ΦΚΘ σε αυτήν, οι συζητήσεις που έγιναν στην συνάντηση για το Δίκτυο, για τα φωτογραφικά αρχεία και για τη φωτογραφική εκπαίδευση, καθώς και οι αποφάσεις για τις δραστηριότητες του Διεθνούς Δικτύου Φωτογραφικών Κέντρων στο μέλλον. Παράλληλα ακούστηκαν και οι εντυπώσεις από τις επισκέψεις στις εκθέσεις της Fotoseptiembre, σε Μουσεία της Πόλης του Μεξικού και την Fototeca της Patsuca.
τέλος προβλήθηκε απόσπασμα ενός βίντεο του Σταύρου Δαγτζίδη από το Μεξικό και εικόνες από τις περιηγήσεις στη Νοτιανατολική πλευρά της χώρας.

Στο δεύτερο μέρος έγινε η παρουσίαση της έκθεσης “Γύρω από την απεικόνιση του εταίρου, 20 Έλληνες φωτογράφοι του σήμερα”, που έγινε το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2011, στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας, στην Γκαλερί “Romfea”.
Image removed.

Ήταν μια έκθεση που δεν αναρτήθηκε ποτέ και έγινε στα πλαίσια του εκεί φωτογραφικού φεστιβάλ “International Meetings of Photography”, σε παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

… όπως πάντα στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, τηλ 2310241817.