14/1-14/2, Ατομική έκθεση του Δημήτρη Προκοπίου με τίτλο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ, στο City Cocktail Bar, στο Κολωνάκι, Αθήνα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

CITY COCKTAIL BAR

ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ

Με την υποστήριξη

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2007 στις 20:00 εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Προκοπίου. Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιανουαρίου ως 14 Φεβρουαρίου -2007.

Ο Δημήτρης Προκοπίου κατοικεί στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με αντικείμενο περιβάλλον και Τουρισμός. Παρακολούθησε σεμινάρια του Φωτογραφικού Κύκλου το 1996. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει έντεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα τη Γαλλία και τη Γερμανία. Επίσης έχεις πάρει μέρος σε ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ

Το περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο απειλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ο πλούσιος ελληνικός χώρος σε πανίδα και χλωρίδα κινδυνεύει. Φυσικό και δομημένο περιβάλλον στη χώρα καταστρέφονται. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 60% των ελλήνων δηλώνει αδιαφορία στην καταστροφή του δάσους. Η κοινωνία νοσεί.

Ο φωτογράφος απεικονίζει την ελληνική πανίδα στο φυσικό περιβάλλον, δελφίνια και γλάρους στο Αιγαίο και στον Ατλαντικό, χήνες στην Βόλβη, άγρια άλογα στον Αξιό, ήμερα άλογα στο Πήλιο, κόκκινα ελάφια στην Πάρνηθα και αρκούδες φιλοξενούμενες στο καταφύγιο Αρκούδας στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο Φλώρινας, όλα κοιτούν στο φακό, έχοντας την αγωνία να επιβιώσουν σε ένα απειλούμενο περιβάλλον.

Σε συμπλήρωμα με το φυσικό περιβάλλον παρουσιάζεται και το αστικό - δομημένο. Φωτογραφίζονται ευρωπαϊκές πόλεις, εκεί που η ανάπτυξη επανατοποθετήθηκε σχετιζόμενη με βιώσιμα πρότυπα. Πόρτο και Στρασβούργο εκτίθενται με ατμοσφαιρικές εικόνες. Πόλεις που είναι παραδείγματα για την βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη.

 

CITY COCKTAIL BAR , ΧΑΡΗΤΟΣ 43 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 210 7228910

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6946033249 d - prokopiou @ ath . forthnet . gr